Порошенко планує звільнити голову Одеської ОДА Степанова, - ЗМІ

Порошенко планує звільнити голову Одеської ОДА Степанова, - ЗМІ
Голова Одеської обласної адміністрації Максим Степанов
Фото: facebook.com StepanovMV

За даними джереле в АП, розпорядження про звільнення Степанова може бути опубліковане в середу, 10 квітня, після засідання Кабміну

Президент України Петро Порошенко прийняв рішення про звільнення голови Одеської обласної адміністрації Максима Степанова. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в адміністрації президента.

Повідомляється, що розпорядження про звільнення Степанова може бути опубліковано в середу, 10 квітня, після засідання Кабінету міністрів, який повинен буде зробити відповідне подання, так як президент не може провести звільнення голови ОДА без рішення уряду.

Максим Степанов обіймав посаду губернатора Одеської області з січня 2017 року. До цього він 5 років працював у державному підприємстві "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів".

Зазначимо, що Степанов наполягав на кримінальних справах щодо фальсифікаторів виборів. Голова Одеської ОДА відреагував на заяви правоохоронців з приводу підкупу виборців, закликавши відкривати кримінальні справи, якщо такі факти фіксуються в Одеській області.

Нагадаємо, 5 квітня голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв написав заяву про відставку. Він зазначив, що написав президентові заяву про звільнення з посади, бо не хоче, «щоб наслідки інформкілерства вплинули на спокій нашої держави».

Є інтереси держави, які для мене важливіші за будь-які посади! Я сам розвію будь-які сумніви та весь бруд щодо мене, який безпідставно поширюють в інформаційному просторі. В мене немає ні підстав, ні бажання ховатися за посадою ані від людей, ані від слідства. Я готовий захищати і буду захищати своє чесне ім‘я», - додав Гордєєв.

Як відомо, батько вбитої активістки з Херсона Катерини Гандзюк заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) нібито співпрацює з головою Херсонської облради Владиславом Мангером та головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Пізніше Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти.

У лютому генпрокурор Юрій Луценко поінформував, що слідство не має доказів причетності голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва до вбивства активістки Катерини Гандзюк.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: