В Одесі триває демонтаж пам'ятника Катерині ІІ(відео)

В Одесі триває демонтаж пам'ятника Катерині ІІ(відео)
фото: Суспільне

Після демонтажу пам'ятник перенесуть до Одеського художнього музею

В Одесі тривають роботи із демонтажу пам'ятника Катерині II. Наразі робочі розібрали дерев'яну огорожу навколо монумента. Про це пише «Суспільне».

Як пояснив віцемер Одеси Олег Бриндак, після демонтажу пам'ятник перенесуть до Одеського художнього музею.

Нагадаємо, раніше Одеська міськрада повідомила про завершення голосування, на якому більшість містян підтримали демонтаж пам’ятника російські імператриці Катерині ІІ. Міський голова Одеси Геннадій Труханов, який раніше виступав проти знесення пам'ятника, заявив, що проголосує на сесії міськради за демонтаж пам’ятника.

6 листопада пам’ятник російській імператриці Катерині ІІ в Одесі місцева влада обнесла парканом. Саму скульптуру загорнули в чорний пакет

До слова, раніше мер Одеси Геннадій Труханов запропонував одеситам створити парковий комплекс «Імперського та Радянського минулого», замість того, щоб зносити пам'ятник Катерині ІІ та Суворову. Згодом Труханов заявив, що він проти «варварського» знесення пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ. Мер розповів про початок громадських слухань щодо подальшої долі пам'ятника та наголосив, що процедуру ухвалення рішення необхідно проходити «цивілізовано».

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: