В Кабміні вирішують, як зберегти пенсії для українців

В Кабміні вирішують, як зберегти пенсії для українців

Якщо питання пенсійних накопичень не почати вирішувати зараз, то в майбутньому на одного працівника припадатиме два пенсіонери

фото з відкритих джерел

Шмигаль: «Єдиний вихід отримувати достойні пенсії – це запровадження другого рівня накопичувальної пенсійної системи»

Для того, аби в подальшому українці мали можливість отримувати достойні пенсії, необхідно запровадити додаткові накопичувальні системи. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю LB.ua.

«Єдиний цивілізований вихід отримувати достойні пенсії – це запровадження другого рівня накопичувальної пенсійної системи. Це, в принципі, надзвичайно важливий момент розвитку нашої держави. Відсутність накопичувальної пенсійної системи я відношу до власного переліку «економічних злочинів проти України» – зазначив Шмигаль.

Прем’єр також зазначив, якби держава почала вирішувати це питання раніше, то на даний момент в економіці було до $50 млрд накопичень.

«Якби її запровадили 15 років тому, зараз ми мали б накопичених в економіці від 40 до 50 млрд доларів, які інвестувалися б у нашу економіку. Порахуйте, 90 млрд боргу… Якби ми зараз мали внутрішніх накопичень 50 млрд… Це довгі гроші, довгі інвестиції, які пенсійні фонди можуть інвестувати у внутрішню економіку. Це взагалі інший економічний світогляд держави. Плюс на сьогодні це розрахунково вдвічі більша пенсія, аніж та, яка існує наразі. Тобто це те, що ми маємо зробити, аби через 10–15 років мати достойну пенсію. Це невідворотно», – уточнив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, раніше прем’єр Шмигаль заявив, що держава готова надати фінансову підтримку місцевим бюджетам для успішного проходження опалювального сезону, але мери міст мають узяти на себе відповідальність за незмінність тарифів для людей.

Голова уряду розповів, скільки коштів хочуть повернути завдяки податковій амністії.

Нагадаємо, Шмигаль розповів про рекордне зростання іноземних інвестицій.

Мер Чернігова не підписав газовий меморандум Зеленського і Ко та озвучив причини


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: