Розкрадання 1,5 млн грн. Оголошено підозру двом посадовцям «Київтеплоенерго»

Розкрадання 1,5 млн грн. Оголошено підозру двом посадовцям «Київтеплоенерго»
Оголошенко підозру посадовцям підрозділу «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго»
фото: ГУ СБУ в Києві та Київській області

Аудит виявив привласнення 1,5 млн грн, виділених на ремонт аварійних тепломереж у Києві

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру ще одному чиновнику, причетному до привласнення посадовцями КП «Київтеплоенерго» 1,5 млн грн, виділених на ремонт аварійних тепломереж у столиці. Про це повідомляє Головне управління СБУ в Києві та Київській області.

Підозрюваним є помічник директора структурного підрозділу «Київські теплові мережі». Раніше, у жовтні цього року, було оголошено про підозру директору цього підприємства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підрядники, які згідно з договором мали здійснити капремонт аварійної ділянки теплових мереж, регулярно завищували вартість та обсяги використаних матеріалів для будівельно-монтажних робіт.

Однак, директор СП «Київські теплові мережі» та його заступник як уповноважені особи своїм підписом на актах виконаних робіт засвідчували достовірність цієї інформації.

Це призвело до безпідставного перерахування у 2019 році бюджетних коштів у сумі 1,5 млн грн на рахунок підрядної організації.

Проведений аудит підтвердив завищення вартості виконаних робіт та неефективне використання бюджетних коштів.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Триває слідство для виявлення усіх причетних до оборудки осіб.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив про системний, політично мотивований тиск на столичну владу та назвав це небезпечним прецедентом для всієї країни. Він переконаний, що обшуки спрямовані на дискредитацію столичної влади та його особисто.

ДБР заявляє, що керівництво та службові особи структур КМДА з використанням влади та наданих їм повноважень налагодили стійкі корупційні схеми розкрадання бюджету міста Києва.

Київ уклав меморандум з юридичною компанією щодо аналізу та юридично-правової оцінки корупційних звинувачень, висунутих на адресу влади міста останніми місяцями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: