Верховний суд США скасував наказ Байдена про обов’язкову вакцинацію працівників великих компаній

Верховний суд США скасував наказ Байдена про обов’язкову вакцинацію працівників великих компаній
Адміністрація Байдена підрахувала, що введення вимоги про вакцинацію для великих роботодавців врятує 6 500 життів
фото з відкритих джерел

Президент Байден сказав, що розчарований рішенням «заблокувати розсудливі життєво важливі вимоги до співробітників великих підприємств

Верховний суд США заблокував вимогу обов’язкової вакцинації для працівників великих компаній або щотижневого тестування своїм коштом. Судді у Вищому суді країни заявили, що мандат перевищує повноваження адміністрації президента Джо Байдена. Про це повідомляє BBC.

Президент Байден сказав, що розчарований рішенням «заблокувати розсудливі життєво важливі вимоги до співробітників великих підприємств, які були засновані як на науці, так і на законі».

«Це не заважає мені використовувати свій голос як президента, щоб виступати за те, щоб роботодавці робили правильно для захисту здоров’я та економіки американців», — сказав він.

Мандат адміністрації на вакцинацію на робочому місці вимагав би, щоб працівники отримували щеплення від коронавірусу або проходили щотижневе тестування, носили маски і робили все це своїм коштом.

Адміністрація Байдена підрахувала, що введення вимоги про вакцинацію для великих роботодавців врятує 6 500 життів і запобіжить 250 000 госпіталізацій протягом шести місяців.

Ще Всесвітня організація охорони здоров'я вважає новий штам Covid-19 особливо небезпечним для невакцинованих громадян.

«Хоча «Омікрон» викликає менш тяжке захворювання, як порівняти з «Дельтою», він залишається небезпечним вірусом, особливо для тих, хто не має щеплення», – зазначив очільник ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус.

Також ВООЗ нещодавно назвав нові симптоми штаму «Омікрон».

Нагадаємо, наприкінці 2021 року Всесвітня організація охорони здоров'я зробила прогноз щодо подальшого розвитку пандемії. Згідно з ним, гостра стадія пандемії може закінчитися вже у 2022 році.

До слова, вчені оцінили смертність від «Омікрон»-штаму. Також вчені назвали новий симптом «Омікрону».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: