Національна премія «Кіноколо» оголосила номінантів 2024 року

Стрічка «Медовий місяць» Жанни Озірної отримала найбільше номінацій
кадр з фільму «Медовий місяць»

Переможців оголосять у день відкриття фестивалю «Київський тиждень критики» – 17 жовтня 2024 року

Сьома Національна премія кінокритиків «Кіноколо» оголосила претендентів на нагороду 2024 року. Про це повідомляє Суспільне.

Найбільшу кількість – п'ять номінацій – здобула стрічка «Медовий місяць» Жанни Озірної.

По чотири номінації отримали фільми Романа Бондарчука «Редакція» та Дмитра Мойсеєва «Сірі бджоли» (за романом письменника Андрія Куркова).

Цього року нагороди вручать в 11 номінаціях: вперше буде обрано найкращий повнометражний та короткометражний документальні фільми у двох окремих категоріях.

Серед номінантів у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм» проєкт, створений на замовлення Суспільного, – «Сентиментальна подорож до планети Параджанова» режисера Тараса Томенка.

Національна премія кінокритиків «Кіноколо» – щорічна премія, заснована у 2018 році, що визначає досягнення українського кінематографу та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України. Переможців визначає Комітет національної премії кінокритиків, який наразі нараховує 61 членів і членкинь.

У попередні роки найкращими фільмами ставали «Ля Палісіада» Філіпа Сотниченка, яку подають від України на «Оскар-2025», «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, «Стоп-Земля» Катерини Горностай, «Атлантида» Валентина Васяновича, «Додому» Нарімана Алієва.

Переможців оголосять у день відкриття фестивалю «Київський тиждень критики» – 17 жовтня 2024 року.

Вже втретє вручення премій відбудеться в етері телеканалу «Суспільне Культура». Ведучою церемонії стане Людмила Чиркова.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: