Честь чи гроші? Ультрас звинуватили клуб першої ліги грі на контору або здачі матчу луцькій «Волині»

Честь чи гроші? Ультрас звинуватили клуб першої ліги грі на контору або здачі матчу луцькій «Волині»
Фанати не хочуть дивитися, як їх команда грає на контору
Фіона Козак

Фанати мовчали впродовж усього другого тайму і вивісили відповідний текстовик

Ультрас івано-франківського «Прикарпаття» звинуватили своїх гравців і тренерів у нечесній грі. Під час поєдинку четвертого туру української першої ліги у Львові проти місцевого «Руха», який завершився перемогою господарів 2:1, франків ці підтрисували команду лише впродовж першого тайму. В другій половині вони мовчали, а звичну банерну лінію змінили великим текстовиком з короткою фразою: «Честь чи гроші?»

Також на «Фейсбук-пабліку» «Прикарпатських ультрас» з’явилося повідомлення відповідного змісту, в якому пояснюється причина такої поведінки. Фанати запідозрили команду в нечесній грі в матчі попереднього туру проти луцької «Волині», який завершився результатом 3:2 на користь лучан, хоча після першого тайму «Прикарпаття» вело 2:0.

«Програвати не любить ніхто. Той, хто каже, що не засмучується після невдач, повинен піти зі спорту, - йдеться у повідомленні. - На наш погляд, то аксіома. Разом з тим, поразки – невід’ємна складова спортивного дійства. Коли робиш із них правильні висновки – стаєш сильнішим. Правда, це стосується лише невдач, які мають суто спортивний характер, пов’язану з тактикою, технікою, фізичною чи психологічною підготовкою.

На жаль, український футбол давно вражений іншим вірусом – нечистих матчів, матчів «на контору», так званих «договірняків» чи «катеринок». Команді можна пробачити поразки з рахунком 0:7 чи 0:8, але в чесній боротьбі. Однак навіть від перемог у поєдинках, про які мова вище, на душі гидко. В однаковій мірі – від перемог і поразок.

З дня відродження Команди рідного краю, тобто з 2016 року, ми, Прикарпатські ультрас, щиро вірили в те, що наша команда – особлива, не бере участі в різному лайні, а історії часів президентства Ревуцького поступово забуваються, мов страшний сон.

Подальші події нашу віру зміцнювали. Перемоги чи поразки були вистраждані нашими прикарпатськими потом і кров’ю, проявляли нашу міць і слабкі сторони. До яких кожен ставився і продовжує ставитися з розумінням. Бо ми такі як є, з нашими перевагами і вадами.

Втім, цьогоріч навесні в наших головах закралися перші сумніви. Коли трапився перший випадок, ми змовчали і вдали, що нічого не відбувається. Бо «ситуація була продиктована життєвими реаліями». До яких ми теж ставимося з розумінням і співпереживанням. Так само як закрили ми вічі на весняну безвольну поразку 1:3 від «Волині». Сприйняли те, що побачили так: нам вже не треба, а друзі-волиняни боряться за Прем’єр-лігу, тож нехай.

Однак минулого тижня був інший матч з «Волинню». На цей раз – у Луцьку. І знову «дива» - три голи за три хвилини. Розуміємо, що в футболі буває всяке. Аксакали згадають нам фінал Ліги чемпіонів «Манчестер Юнайтед» - «Баварія» у 1999-му, а молодше покоління розповість, як «Барселона» робила камбек у матчі з «ПСЖ».

Це чудово, що є такі приклади. Трапляються вони іноді й у нашому футболі. Проте у якійсь спотвореній формі і супроводжуються дивними колізіями в площині букмекерства. Як у нашому випадку, з матчем «Волинь» - «Прикарпаття», коли ставки перестали приймати відразу після перерви.

Дорогі футболісти, тренери і персонал МФК «Прикарпаття»! Просимо не забувати, що існуєте ви за рахунок коштів міської громади. Цінуйте і поважайте це. Нам байдуже, за кого ви виступали раніше і на якому стадіоні ваші фото висять у сонмі клубних легенд. Зараз ви представляєте клуб «Прикарпаття», Команду рідного краю, відповідно кожного суперника маєте сприймати як ворога. Без відносно ваших особистих з ним стосунків. Якщо у вас інша точка зору – ліпше розверніться і підіть самі. Щоб ми не просили вас вступитись.

Прикарпатські ультрас підтримують команду в усіх куточках нашої великої і квітучої Неньки. Ми не шкодуємо на вас ні грошей, ні здоров’я, готові боротися за клуб в його нинішньому вигляді до кінця. Готові ставити на місце заїжджих гастролерів, які намагаються прищепити нам чужі цінності. І, мабуть, найперше наша заслуга в тому, що після буремних весняних баталій вдалося зберегти нинішній тренерський штаб і концепцію розвитку. Ми цінуємо вас, а ви з повагою ставтеся до нас.

Та повага стосується не лише висловлювань на кшталт «що ти зробив для футболу?», а й дій і поведінки окремих представників нашого колективу в матчах як у Луцьку чи схожих на нього. Ця повага – то запрошення в команду вигнаного з колишнього клубу «конторника». Хочеться помилятися, але виглядає, що дехто забув речі, які здаються найпростішими.

Ми знаємо, що окремі футболісти щиро розчарувалися після луцької поразки, з перших уст чули, якою була їхня реакція. Власне, дії цих футболістів не викликали запитань і на футбольному полі. Ми все бачимо, пам’ятаємо і цінуємо. А ще – хочемо вірити, що висновки після волинського непорозуміння будуть зроблені.

Пам’ятайте, за честь якого клубу, за чий герб на серці ви граєте. «Наша честь називається вірність» - під цим девізом наші героїчні воїни-дивізійники йшли на смерть. Керуйтеся цим постулатом і вас поважатимуть люди».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: