Росіянка перемогла на Олімпіаді під впливом допінгу. Справа пішла до суду

Росіянка перемогла на Олімпіаді під впливом допінгу. Справа пішла до суду
Валієву можуть не покарати, бо вона неповнолітня
фото з відкритих джерел

Справу Валієвої розгляне Спортивний арбітражний суд

Росіянка Каміла Валієва попалася на вживанні допінгу, але представники ОКР (Олімпійського комітету Росії) продовжують наполягати на тому, що фігуристка неповнолітня, тож карати її не можна.

Уранці 11 лютого пресслужба Міжнародного агентства тестування (ITA) нарешті виступила із заявою в скандальній справі.

Стало відомо, що пробу Валієвої було взято 25 грудня 2021 року під час національного чемпіонату з фігурного катання. 8 лютого 2022 року у зразку було отримано позитивний аналітичний результат забороненої речовини триметазидину. Після цього спортсмена було тимчасово відсторонено.

Відповідно до Антидопінгових правил Міжнародного олімпійського комітету, ITA негайно поінформувала спортсменку про те, що тимчасове усунення, є обов'язковим для МОК, і спортсменці забороняється брати участь у змаганнях, тренуватися, тренуватися або брати участь у будь-якій діяльності під час зимових Олімпійських.

Спортсмен заперечив накладання тимчасового усунення в Дисциплінарному антидопінговому комітеті Російського антидопінгового агентства (РУСАДА), і 9 лютого РУСАДА скасувало тимчасове усунення спортсменки, що дозволило їй продовжити участь у зимових Олімпійських іграх у Пекіні.

МОК збирається опротестувати це рішення про скасування усунення та дозволу їй продовжити Олімпіаду, справу розгляне виїзна панель Спортивного арбітражного суду (CAS).

Раніше американський журналіст розповів, чому росіянам можуть залишити золоті медалі в командній першості.

Раніше про допінг-систему розповіла Анастасія Шаботова, якій довелося змінити російську прописку на українську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: