Ліга Європи. «Ворскла» - «Карабах» - 0:1. Команда Сачка зазнає другої домашньої поразки

Ліга Європи. «Ворскла» - «Карабах» - 0:1. Команда Сачка зазнає другої домашньої поразки
Фото: ФК «Карабах»

І фактично втрачає шанси на продовження боротьби у турнірі

«Ворскла» може дорікати лише сама собі, що після третього туру вона займала у своїй групі Ліги Європи третє місце, а не друге. Якби не прикрі пропущені голи у домашньому матчі з португальським «Спортингом», то на екваторі групового турніру саме полтавці би були фаворитами у боротьбі за другу путівку у плей-офф («Арсенал» все ж поза конкуренцією у даному квартеті).

Пригадуючи першу зустріч між «Ворсклою» та «Карабахом», було розуміння, що відкритого та красивого футболу чекати у Полтаві не варто. Обидва колективи – прагматичні команди, яким важливий саме результат на європейській арені, а не якість гри. Саме тому і цього разу зі стартових хвилин ми побачили в’язку та щільну боротьбу.

Так тривало до 13-ої хвилини, коли Артур віддав незрозумілий пас у власний штрафний майданчик. Першим «адресатом» (людиною, яка була найближче до епіцентру цього незрозумілого моменту) виявився воротар Шуст. Але Богдан не зовсім встиг до м’яча, і руками зачепив Медведєва. З 11-метрової позначки «Карабах» забив (Абдуллаєв реалізував пенальті). Шуст вгадав кут, проте дістати цей удар було дуже важко.

У матчі двотижневої давнини між цими суперниками все вирішив один гол. Дуже хотілося вірити, що вдома підопічні Василя Сачка зможуть показати силу та забити у ворота гостей з Азербайджану. Однак перший тайм можна охарактеризувати лише розчаруванням. Крім неточних ударів Коломойця та Кулача, немає і чого пригадати у виконанні «Ворскли».

І це при тому, що «Карабах» не закрився на власній половині поля після забитого м’яча. Гості також намагалися атакувати. Звичайно ж, не великими силами, але і цим могли скористатися полтавці, враховуючи, як вони швидко переходять у контратаки. Та навіть цього у першому таймі не довелося побачити. Команди так і пішли на перерву за мінімальної переваги «Карабаху». І Сачко у перерві мусив знайти потрібні слова, щоб «Ворскла» переломила хід поєдинку та залишилася у боротьбі за потрапляння у плей-офф Ліги Європи. Поразка ж фактично не залишала «зелено-білим» навіть теоретичних шансів.

На жаль, у другому таймі продовжилася подібна гра. «Карабах» упевнено оборонявся, у «Ворскли» мало що виходило. До того ж, арбітр зустрічі двічі прийняв рішення зупиняти гру через поведінку вболівальників. Першого разу через піротехніку з боку фанатів «Ворскли», другого – вже з боку прихильників гостей. Звичайно ж, подібні зупинки були не на руку полтавському клубу.

Чесно кажучи, у цей вечір усе було проти «Ворскли». І помилка під час пропущеного м’яча, і слизький крижаний газон («привіт» працівникам стадіону, які не вмикнули обігрів), і зупинки, пов’язані з фанатами, і Халльдоурссон, який інколи може пропустити дурний гол, але у Полтаві відстояв надійно.

Саме голкіпер врятував «Карабах» у компенсований час (якого було аж 13 хвилин) після удару головою Шарпара після навісу від кутового прапорця. Це був єдиний справжній шанс полтавців відігратися. Усі інші намагання оббивалися об захисні мури азербайджанського клубу.

«Ворскла» зазнала другої домашньої поразки поспіль у Лізі Європи. І знову футболісти полтавського клубу можуть нарікати лише на себе. Якби не ці дві поразки вони б реально претендували на вихід з групи. Тепер же ситуація дуже важка, і «зелено-білим» потрібно перемагати «Спортинг» на виїзді й «Арсенал» удома, щоб хоча б мати теоретичні шанси на продовження боротьби...

Ліга Європи з футболу сезону-2017/18

Матчі 4-го туру

«Ворскла» (Україна) – «Карабах» (Азербайджан) – 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 – Абдуллаєв (13, пен)

«Ворскла»: Шуст, Чижов, Артур, Пердута, Якубу (Ніколас Карека, 55), Скляр, Чеснаков, Шарпар, Ребенок, Кулач, Коломоєць

«Карабах»: Халльдоурссон, Садигов, Жезнічак, Медведєв, Герьє, Славчев, Мічел, Зубір (Мадатов, 81), Абдуллаєв, Деларж (Озобич, 88), Гараєв

Попередження: Герьє (34), Якубу (52), Медведєв (56), Скляр (63), Чижов (80), Шарпар (90+6)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: