Шахов та Яремчук нищать надії опонентів. Європейські ЗМІ про наших за кордоном

Шахов та Яремчук нищать надії опонентів. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Євген Шахов забив дебютний гол в поточному сезоні за ПАОК

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Греції та Бельгії.


«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

На відміну від свого поки ще одноклубника, колишнього футболіста київського «Динамо» Євгена Хачеріді, хавбек грецького клубу ПАОК Євген Шахов на нинішньому місці роботи позиції має міцні. В черговому поєдинку його колективу, в межах першості вищої ліги Греції з «Паніоніосом», гол українського півзахисника допоміг ПАОКу суперника розгромити. Шахов вийшов в стартовому складі, провів на полі весь матч і на 69-й хвилині відзначився забитим м'ячем. Поєдинок завершився перемогою ПАОКа з рахунком 3:0. Таким чином, наразі ПАОК посідає першу позицію в таблиці про ранги з 44-ма балами в активі.

Ресурс Metrosport підійшов до трактування гри клубу ПАОК та нашого футболіста з точки зору безумовної успішності і команди, й футболіста. «…Звичайно, комусь може здатися, що це була легка прогулянка. Проте спочатку ми побачили неабияку, жорстку й безкомпромісну, боротьбу команд за центр поля. І в цій справі дуже гарний гра на рахунку Шахова. Цей хавбек устигав не тільки в руйнуванні, але й вгадував напрям атак суперника, а також брав участь у конструюванні наступу на ворота опонента… Його гол хоч і був останнім у грі й, можливо, не мав прямого впливу на кінцевий результат, проте став логічним підсумком вдалої гри футболіста…»      

Нападник команди вищої ліги Бельгії під назвою «Гент» Роман Яремчук чергову гру в складі свого клубу почав з перших хвилин і відіграв на полі до останнього свистка. Колишній форвард київського «Динамо» відзначився результативною передачею в матчі чемпіонату Бельгії проти «Андерлехта». Форвард на 75-й хвилині допоміг партнеру забити м'яч, який став переможним – Яремчук віддав навісний пас з лівого краю штрафного майданчика. В активі Яремчука було три удари по воротах (жодного – в отвір) і три гострі передачі. Роман був помітною фігурою на полі. «Гент» виграв з рахунком 1:0 і повернувся в шістку кращих команд чемпіонату. Наразі в активі команди Яремчука 34 бали.

.jpeg_19.Роман Яремчук

Спеціалісти провідного бельгійського сайту Sporza прокоментували виступ нашого гравця наступним чином. «…Яремчук міг претендувати на більше у кількох епізодах, однак провів неоднозначний матч. Так, у кількох епізодах він опинявся в кращій позиції, ніж партнери, які рухалися з м’ячем, однак його товариші по команді чомусь вирішували завершувати наступ самостійно… Бив по воротам і сам, однак жоден з його випадів не був насправді небезпечним… Коли Яремчук віддав результативну передачу на партнера й конкурента, це був один з вирішальних дотиків у матчі… Яремчуку не відмовиш у наполегливості та націленості на володіння суперника. Лінощі – те, що не було притаманно цьому футболісту ніколи…»

Інший форвард з українським паспортом, футболіст іспанського клубу другої за рангом ліги цієї країни, команди «Альбасете», Роман Зозуля, вести мову про успішність в складі свого колективу в черговій грі не може. Його «Альбасете» в 22-му турі Сегунди грав у гостях проти «Депортиво». Матч закінчився з рахунком 2:0 на користь суперника «Альбасете». «Кажани» провели жахливий матч проти прямого конкурента за вихід до Примери.

Зозуля та його партнери не завдали жодного удару в площину воріт суперника за 90 хвилин. Український нападник провів на полі 80 хвилин, але нічим не запам'ятався, адже м'яч до нього майже не доходив. Тому Зозуля був змушений шукати контакту з м’ячем ближче до воріт, але це не принесло свої плоди. Завдяки цій перемозі команда з Ла-Коруньї зрівнялася за очками з «Альбасете» і обійшла команду Зозулі за додатковими показниками. Тепер «Альбасете» четвертий з 39-ма очками в активі.

Журналісти AS про гру Зозулі згадають в контексті дій команди в атаці в цілому. «…Кволість атаки «Альбасете» багато в чому була продиктована інертністю середньої лінії команди. Втім, у кількох епізодах футболісти гостей з числа форвардів могли б бути більш наполегливими… До Зозулі, як і до багатьох інших, м’яч не доходив…»   

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Олександр Зінченко
Зінченко вражає Англію, Зозуля шокує Іспанію. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Роман Зозуля (зліва) вітає партнера
Як вбивають зусилля Зозулі та не помічають Коноплянку. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Олександр Зінченко (у центрі) з партнерами по команді
Український фурор у Західній Європі – забиваємо в Англії та Бельгії. Європейські ЗМІ про наших футболістів
Руслан Маліновський
Маліновському – «Рома» й «Мілан», Петряку – новий шанс. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Андрій Лунін
Лунін як майбутнє «Реалу», Коноплянка як символ застою. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Роман Безус
Світлі перспективи Зінченка та Безуса. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Роман Зозуля
Як Лунін і Зозуля втрачали голову в Іспанії. Європейські ЗМІ про наших футболістів за кордоном
Євген Коноплянка
Кар’єра Коноплянки та Луніна під загрозою. Європейські ЗМІ про наших футболістів за кордоном
Роман Зозуля (у центрі)
Імператор Іспанії – українець Роман. Європейські ЗМІ про наших за кордоном (відео)
Дата публікації новини: