Центр протидії дезінформації попередив про фейкові повістки в «Дії»

Центр протидії дезінформації попередив про фейкові повістки в «Дії»
Росіяни створюють нові фейки про повістки в Україні
фото з відкритих джерел

Як зазначили в Центрі протидії дезінформації, поширюючи фейки росіяни намагаються посіяти панічні настрої серед українців

Ворожі Telegram-канали поширюють інформацію про те, що нібито у додатку «Дія» почали приходити електронні повістки. Як доказ цьому російські пропагандисти поширюють відповідні «скриншоти». Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

«Насправді інформація, яку розганяють рашисти, є фейковою, як і самі скриншоти. Про те, що в «Дії» не буде електронних повісток, нещодавно повідомляв очільник Мінцифри Михайло Федоров», – йдеться в повідомленні.

Росіяни ширять фейки про електронні повістки в «Дії»
Росіяни ширять фейки про електронні повістки в «Дії»
фото: Telegram/Центр протидії дезінформації

У Центрі зазначили, що, поширюючи подібні фейки росіяни намагаються посіяти панічні настрої серед українців, і закликали довіряти лише верифікованим джерелам.

Нагадаємо, нещодавно Telegram-канали почали поширювати чутки про те, що на платформі держпослуг «Дія» з’являться повістки для військовозобов'язаних. Ці повідомлення прокоментував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

«Повісток у «Дії» не буде ніколи. І тільки так», – наголосив очільник Мінцифри.

До слова, головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний заявив, що не проти запровадження в Україні електронних повісток.

Читайте також: Демобілізація, електронні повістки, війна у 2024 році: головні заяви Залужного

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: