Байден пригрозив Путіну жорсткими заходами у разі вторгнення в Україну

Байден пригрозив Путіну жорсткими заходами у разі вторгнення в Україну
Президенти США та Росії сьогодні понад дві години розмовляли по відеозвʼязку
Фото: ТАСС

Американський лідер підтвердив свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України

Президент США Джозеф Байден провів сьогодні відеодзвінок з президентом Росії Володимиром Путіним. В ході переговорів американський лідер пригрозив рішучими економічними та іншими заходами в разі вторгнення в Україну. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

«Президент Байден висловив глибоку стурбованість Сполучених Штатів і наших європейських союзників ескалацією сил Росії навколо України і дав зрозуміти, що США і наші союзники дадуть відповідь рішучими економічними та іншими заходами в разі військової ескалації», – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що Байден підтвердив свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і закликав до деескалації і повернення до дипломатії.

Як відомо, розмова Байдена і Путіна тривала дві години.

7 грудня відбулися онлайн-переговори президентів США Джо Байдена та Росії Володимира Путіна. Вони обмінялись привітаннями на початку зустрічі.

Зазначимо, Байден після розмови з Путіним поговорить із Зеленським.

Нагадаємо, світові лідери закликали Росію до відновлення переговорів та деескалації.

Тим часом Пентагон готує низку різних сценаріїв у разі вторгнення російських військ в Україну. Зокрема, як повідомляють американські ЗМІ, Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає варіант евакуації американців із України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: