«Це треба заборонити»: мер Варшави проти святкування росіянами 9 травня у місті

«Це треба заборонити»: мер Варшави проти святкування росіянами 9 травня у місті
Центр Варшави
фото з відкритих джерел

Рафал Тшасковський не дав дозвіл на те, аби росіяни святкували 9 травня у Варшаві

Мер Варшави (столиця Польщі) Рафал Тшасковський виступив проти святкування росіянами 9 травня у столиці. Про це він написав у Twitter.

За його словами, посольство Росії звернулося до Міністерства закордонних справ Польщі з проханням дозволити святкові заходи 9 травня у Варшаві.

«Я рішуче проти цього. Жодна польська державна установа не повинна брати участь у цій ініціативі. Мало того – її треба заборонити. Я не даю згоду на проведення агресором свята у Варшаві», – написав Тшасковський.

Водночас заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач наголосив, що польське відомство не планувало сприяти в організації святкування Дня Перемоги 9 травня. За його словами, відомство негативно відповіло на прохання посольства Росії у питанні сприяння щодо відзначення Дня перемоги. Пшидач також зауважив, що мер Варшави своїм рішенням може заборонити святкування росіянами у Варшаві 9 травня.

Раніше посольство РФ у Польщі повідомляло, що 9 травня планується церемонія покладання вінків і квітів до меморіалу радянським солдатам у Варшаві, у рамках якої відбудеться акція «Безсмертний полк».

Нагадаємо, що влада федеральної землі Берлін заборонила прапори України та іншу українську символіку на акціях під час пам’ятних заходів 8 та 9 травня, прирівнявши їх до символіки сепаратистів та Росії. На це гнівно відповів посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Читайте також: 9 травня більше немає

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: