Дослідники підтвердили тривалий імунітет після одужання від коронавірусу

Дослідники підтвердили тривалий імунітет після одужання від коронавірусу
Науковці проаналізували зразки крові 149 пацієнтів на наявність імунних клітин, що виробляють нейтралізуючі антитіла, які націлені на вірус

У всіх добровольців через місяць після одужання були виявлені антитіла до коронавірусу

Дослідники з Медичного інституту Говарда Хьюза в США з'ясували, що після одужання від Covid-19 у людини протягом шести місяців розвивається стійкий і потужний імунітет проти мутованих штамів коронавірусу.

Про це повідомляється в статті bioRxiv.org.

Дослідники проаналізували зразки крові 149 пацієнтів на наявність імунних клітин, що виробляють нейтралізуючі антитіла, які націлені на Sars-CoV-2. У всіх добровольців через місяць після одужання були виявлені антитіла до коронавірусу. На думку дослідників, вакцина, яка сприяє синтезу таких антитіл, повинна ефективно забезпечувати захист широких верств населення.

Хоча з часом концентрація антитіл, націлених на рецептор-зв'язуючий домен (RBD) в S-білку коронавірусу знижується, кількість B-клітин не змінюється. Через шість місяців антитіла, які вони виробляють, мають підвищену активність і стійкістю до мутацій в RBD, що свідчить про триваючу еволюцію гуморальної імунної відповіді.

Гуморальна імунна відповідь організму являє собою антитіла проти патогенів, що знаходяться в рідині і сироватці крові і лімфи.

Раніше повідомлялося, що Україною поширюється кілька штамів коронавірусу: люди почали хворіти повторно.

До слова, компанії BioNTech та Pfizer, які спільно розробляють вакцину від коронавірусу, за попередніми результатами досліджень заявили про її ефективність у 90% випадків. 

Нагадаємо, в Україні за добу 12 листопада коронавірусне захворювання підтвердили ще у 11 787 людей. Це на 730 осіб більше, ніж у попередній день (11 057).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: