Фармрегулятор Італії виступив за вакцинацію третьою дозою всього населення країни

Фармрегулятор Італії виступив за вакцинацію третьою дозою всього населення країни
Італія готова скоротити проміжок часу для отримання третьої дози вакцини від коронавірусу
фото з відкритих джерел

Влада країни розглядає можливість скоротити до п'яти місяців інтервал між першим повним циклом вакцинації і введенням бустерної дози

Генеральний директор італійського агентства з ліків Нікола Магріні вважає за доцільне поширити на все населення вакцинацію третьою дозою препаратів від коронавірусу. Таку думку він висловив в опублікованому в суботу інтерв'ю газеті La Repubblica.

«Ми знаємо, що вакцини ефективні та безпечні. Ми маємо в своєму розпорядженні достатні запаси, при цьому третя доза значно зміцнює наш захист. Відповідь – так, нам здається доцільним, щоб у найближчі місяці вакцинація була поступово поширена на всіх», – сказав експерт.

В Італії зараз розглядають можливість скоротити з шести до п'яти місяців інтервал між першим повним циклом вакцинації і введенням бустерної дози.

В Італії восени почали проводити ревакцинацію від коронавірусу. За даними МОЗ, бустерну дозу отримали понад 3 млн осіб. До них поки відносяться люди з серйозними проблемами зі здоров'ям і жителі старше 60 років. З 1 грудня третю дозу зможуть отримати всі громадяни у віці 40 років і старше. Повністю імунізовані в країні майже 85% населення старше 12 років.

Також повідомлялося, що Угорщина введе бустерну дозу вакцини проти коронавірусу як обов'язкову для медичних працівників. Також з 20 листопада почне діяти правило обов'язкового носіння маски в більшості закритих приміщень.

До слова, МОЗ України пояснив, кому треба третя доза вакцини проти Covid-19.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я хоче посилити карантинні обмеження у «жовтій» зоні. Так, у регіонах з цим рівнем епіднебезпеки планують ввести повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів закладів.

Напередодні МОЗ порахував, скільки українців, що померли від Covid-19, були не щепленими.

Також МОЗ назвав кількість українців, які досі не з’явилися на друге щеплення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: