ЄС планує змінити правила подорожей

ЄС планує змінити правила подорожей
Мандрівники з Covid-сертифікатом не повинні будуть здавати додаткові тести
фото: glavcom.ua

Правила будуть ґрунтуватися на оцінці ризиків для здоров'я мандрівника, а не на країні, звідки він їде

У Євросоюзі планують змінити правила мандрівок через пандемію, повідомляє Politico.eu.

Повідомляється, що в країнах ЄС планують запровадити новий підхід до подорожей. Особлива увага пропонується зосереджуватись на індивідуальному підході для здоров'я мандрівників та оцінки ризиків, а не на країні, з якої вони прибули.

Відповідно до оновлення необов'язкових правил, мандрівники із сертифікатом не будуть стикатися з додатковими вимогами щодо тестування або карантину. Однак, кожна окрема країна Євросоюзу, як і раніше, може вводити додаткові заходи для поїздок з районів.

Можливі нові правила почали обговорювати після того, як у Єврокомісії ще у листопаді запропонували використати «індивідуальний підхід» до поїздок усередині ЄС. За словами чиновників, люди з ковід-сертифікатом «в принципі не повинні зазнавати додаткових обмежень на поїздки, звідки б вони не прибули до Європейського Союзу».

Втім, країни все ще можуть запровадити додаткові заходи щодо подорожей із регіонів, які на карті Європейського центру профілактики та контролю за захворюваннями віднесені до «темно-червоних» зон високого ризику — статусу, який нині поширюється на більшу частину ЄС.

Раніше ЄС відклав обов’язкову оплату за дозвіл на поїздки по безвізу.

Напередодні нового року повідомлялося, що Європейська комісія розробила нові рекомендації стосовно подорожей до країн ЄС. Згідно з ними вакцинованим мандрівникам з будь-яких третіх країн буде дозволятися в'їзд в країни Європейського союзу.

До слова, Британія скасовує носіння масок та Covid-паспортів.

Додамо, що Австрія перша в ЄС вводить обов'язкову вакцинацію від Covid-19.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: