Міністр оборони Білорусі погрожує учасникам акцій військовою силою

Міністр оборони Білорусі погрожує учасникам акцій військовою силою
Міністр оборони Білорусі Хренін

«Під прапорами, які зараз використовують мітингувальники, «фашисти організовували масові вбивства білорусів, росіян, євреїв, представників інших національностей» – міністр оборони

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін звернувся до мітингувальників і пригрозив використанням армії в разі порушення протестувальниками порядку. Відповідне відеозвернення опубліковано на YouTube-каналі «ВоенТВ Беларуси».

«У свою останню війну Білорусь втратила кожного третього. Практично Білорусь було стерто з лиця землі. На пошану пам’яті, скорботи і печалі на нашій землі встановлено тисячі меморіалів та пам’ятників, і вони для нас священні. Наші люди до них ходять помолитися і покласти квіти», – зазначив він.

Міністр заявив, що не може спокійно дивитися, «як під прапорами, під якими фашисти організовували масові вбивства білорусів, росіян, євреїв, представників інших національностей, у цих священних місцях відбуваються акції».

«Категорично попереджаю: в разі порушення порядку і спокою в цих місцях, ви справу матимете не з міліцією, а з армією», – підкреслив він.

Нагадаємо, у Мінську тисячі жінок провели акцію проти насильства.

До слова, Лукашенко закликав білорусів пробачити силовиків за помилки.

Як повідомлялося, президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив страйкарям з «Білоруськалія», що на їх місце можуть приїхати безробітні шахтарі з України.

Раніше Лукашенко заявив, що ситуація в країні занадто політизована і він розбереться з нею протягом найближчих декількох днів.

Також у МВС Білорусі заявили про затримання «координатора», який платив учасникам акцій.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: