Опозиційного білоруського журналіста Романа Протасевича відправили у мінське СІЗО КДБ

Опозиційного білоруського журналіста Романа Протасевича відправили у мінське СІЗО КДБ

«У нас є глибокі побоювання за стан здоров’я Романа» – батько журналіста

Фото з відкритих джерел

Батько журналіста сумнівається в тому, що його син «бадьорий і веселий»

Романа Протасевича перевели в СІЗО КДБ, де знаходиться і його дівчина Софія Сапега, затримана разом з ним в аеропорту Мінська.

Про це повідомляє BBC з посиланням на батька Романа, Дмитра Протасевича.

Дмитро Протасевич сумнівається в тому, що його син «бадьорий і веселий», як Роман сказав своєму адвокатові на першій зустрічі у четвер.

Також батьки Романа впевнені, що силовики били їх сина після затримання.

Сім’я Протасевича дізналася, що їх син знаходиться в мінському СІЗО КДБ в п’ятницю, коли сестрі Романа вдалося передати в ізолятор передачу.

«Ми не знали, де він знаходиться, поки донька не передала посилку. А раз її взяли, зрозуміло, де (він знаходиться). Вона передала те, що там дозволено – предмети особистої гігієни... Він книгу просив через адвоката, але її не прийняли, тому що друкована продукція заборонена.

У нас є глибокі побоювання за стан здоров’я Романа після відео, яке з’явилося. Знаючи його і знаючи ті методи, які застосовуються в СІЗО КДБ», – розповів батько журналіста.

Адвокат Інеса Оленська змогла знайти Романа Протасевича лише через два дні після того, як 25 травня у СІЗО-1, де він перебував після затримання, їй спочатку виписали пропуск, але потім його скасували і сказали, що його там немає. Ймовірно, саме тоді його і перевели до СІЗО КДБ, але ніхто, крім слідчих, про це не знав.

Нагадаємо, 24 травня білоруські державні телеканали показали відеозапис з затриманим опозиційним журналістом Романом Протасевичем. На відеозаписі Протасевич розповідає, що співпрацює з правоохоронцями та дає зізнавальні свідчення. Після цього білоруські телеканали поширили відео з допитом дівчини Протасевича, яку також затримали.

Затриману разом з білоруським журналістом Романом Протасевичем його дівчину Софію Сапегу визнали підозрюваною у справі про розпалювання ворожнечі. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: