Президент Ємену склав повноваження

Президент Ємену склав повноваження
Президент Ємену фактично перебуває під домашнім арештом у своїй резиденції в Ер-Ріяді
фото з відкритих джерел

Нині керівник держави фактично перебуває під домашнім арештом

Президент Ємену Абеда Раббо Мансура Хаді під тиском Саудівської Аравії відмовитись від посади та передати повноваження керівній раді країни. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Нині керівник держави фактично перебуває під домашнім арештом.

На початку квітня 2022 року Хаді передав всі свої повноваження на перехідний період президентській керівній Раді, яка складається із восьми політичних лідерів.

Про створення Ради стало відомо після відповідних консультацій в Ер-Ріяді. Під час них наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд вручив президенту Ємену документ з положеннями про передачу повноважень Раді.

Відтак президент Ємену фактично перебуває під домашнім арештом у своїй резиденції в Ер-Ріяді. Він не має доступу до телефонів, однак кільком єменським політикам мають право відвідувати.

Колишній прессекретар Хаді зі свого боку заявив, що відсторонення президента від влади порушує Конституцію країни.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Як раніше повідомлялося, у суботу, 16 квітня, у президента Росії Володимира Путіна та принца Саудівської Аравії Мухаммеда Бен Сальмана Аль Сауда відбулася телефонна розмова. Панарабська газета «Аль-Раї аль-Юм», що виходить у Лондоні, проаналізувавши їхній діалог, зробила висновок, що королівство готується приєднатися до російсько-китайської осі.

Нагадаємо, 20 березня енергетична компанія Saudi Aramco повідомила про намір збільшити видобуток нафти з 9,2 млн б/с до 13 млн б/с у 2027 році, а також збільшити видобування газу більш ніж на 50%.

Тим часом, дружина затриманого нардепа Віктора Медведчука Оксана Марченко записала чергове відеозвернення про порятунок свого чоловіка. Цього разу кума Путіна закликає до справедливості і просить допомоги у принца Саудівської Аравії Мухаммеда ібн Салмана.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: