Радбез ООН закликає створити інклюзивний уряд в Афганістані

Радбез ООН закликає створити інклюзивний уряд в Афганістані
Рада безпеки підкреслює термінову і нагальну необхідність питання
Фото AFP

Радбез закликав до активізації міжнародних зусиль з надання гуманітарної допомоги Афганістану

Рада безпеки ООН виступила з колективною заявою, в якій закликала до негайного припинення всіх бойових дій і створення «нового уряду, єдиного, інклюзивного і представницького – в тому числі при повній, рівній і значущій участі жінок». Про це повідомляє CNN.

Рада безпеки також висловила глибоку стурбованість повідомленнями про порушення міжнародного гуманітарного права і прав людини і підкреслив термінову і нагальну необхідність притягнення винних до відповідальності.

Крім того, Радбез закликав до активізації міжнародних зусиль з надання гуманітарної допомоги Афганістану і закликав всі сторони надати безперешкодний доступ агентствам ООН для надання гуманітарної допомоги.

«Члени Ради Безпеки знову підтвердили важливість боротьби з тероризмом в Афганістані, щоб територія Афганістану не використовувалася для загроз або нападу на будь-яку країну, і щоб ні «Талібан», ні будь-яка інша афганська група або окрема особа не підтримували терористів, що діють на території будь-якої іншої країни», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, 15 серпня радикальний рух «Талібан» оголосив про встановлення контролю над всією територією Афганістану.

Щоб вирватися з Афганістану, люди чіпляються за шасі літаків і прив'язуються до крил. Але після зльоту літака вони падають і розбиваються на смерть.

Також кореспондентка американського телеканалу CNN в Кабулі Кларисса Уорд розповіла, що після приходу бойовиків руху «Талібан» змушена виходити ефір в хіджабі.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: