Саудівська Аравія про вбитого журналіста Хашкаджі: ми не знаємо, де тіло

Саудівська Аравія про вбитого журналіста Хашкаджі: ми не знаємо, де тіло
Журналіст Джамаль Хашкаджі

Глава МЗС Саудівської Аравії заявив, що його країна «рішуче налаштована покарати винних в цьому вбивстві»

В Ер-Ріяді не знають деталей вбивства журналіста Джамаля Хашкаджі в саудівському консульстві у Стамбулі і не знають, де його тіло.

Про це заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр.

За його словами, коли Хашкаджі увійшов до консульства, до нього наблизилась група саудівських оперативників і після цього їхні свідчення відрізняються від того, про що заявляє турецька сторона, яка розпочала власне розслідування.

«Ті, хто це вчинив, вийшли за межі своїх повноважень», - сказав він про підозрюваних і додав, що вони ніяк не пов’язані з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом ібн Салманом, керівником країни.

Глава МЗС Саудівської Аравії також висловив співчуття родині журналіста і заявив, що його країна «зазирне під кожен камінь» і «рішуче налаштована покарати винних в цьому вбивстві».

Як відомо, президент Туреччини Ердоган 23 жовтня озвучить подробиці розслідування вбивства Джамаля Хашкаджі.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель, глава МЗС ФРН Хайко Маас заявили, що вважають недостатніми представлені Ер-Ріядом дані про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

У суботу влада Саудівської Аравії підтвердили смерть Хашкаджі в результаті конфлікту в консульстві королівства в Стамбулі. Генеральний прокурор королівства заявив, що в даний момент ведеться розслідування, під слідством перебувають 18 підданих країни. Їхні особи не розкриваються.

Президент США Дональд Трамп повірив версії Ер-Ріяда про «випадкове вбивство» журналіста Хашкаджі.

Раніше повідомлялося, що слідчі підозрюють, що останки саудівського журналіста могли сховати в лісі біля консульства.

Нагадаємо, турецькі ЗМІ повідомили, що зниклого саудівського журналіста перед вбивством у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі жорстоко катували, зокрема йому ще живим відрізали пальці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: