Сьогодні, 18 жовтня у Мінську відбудеться «Партизанський марш»

Сьогодні, 18 жовтня у Мінську відбудеться «Партизанський марш»
Брутальні затримання у Мінську
Фото TUT.BY

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів

У Мінську сьогодні, 18 жовтня, очікується акція протесту під назвою «Партизанський марш». Його учасники вимагають відставки Олександра Лукашенка з посади президента Білорусі, звільнення політичних ув’язнених і розслідування злочинів силовиків, повідомляють білоруські Telegram-канали, зокрема NEXTA.

«Ми пройдемо маршем по Партизанському проспекту і висловимо солідарність з робочими заводів. Вся країна! О 14:00 виходите в центри ваших населених пунктів на мирні марші», – йдеться у повідомленні.

«Ми продовжуємо гнути свою лінію і мирно, але наполегливо вимагати виконання трьох пунктів Народного Ультиматуму: відставка Лукашенко, звільнення політв’язнів, розслідування злочинів силовиків», – додається у повідомленні.

У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська – 10,1%.

До слова, МВС Білорусі погрожує використовувати бойову зброю проти мітингувальників

Нагадаємо, майже 600 білорусів були затримані в ході нічного протесту у неділю. 

Також на протестах у Мінську були затримання журналістів.

10 жовтня невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з політичними в’язнями у слідчому ізоляторі Комітету державної безпеки. Зустріч тривала понад чотири години.

Як відомо, минулими вихідними на марш протесту в Мінську вийшли понад 100 тисяч осіб.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: