У Конгресі привітали нові санкції США проти Росії

У Конгресі привітали нові санкції США проти Росії

Список санкцій був зустрінутий схвальними коментарями навіть традиційних критиків президента Трампа

Американські політики - члени Конгресу від обох партій - привітали нові санкції, введені в п'ятницю адміністрацією Дональда Трампа проти ряду російських великих підприємців, чиновників і людей з оточення Володимира Путіна.

Як повідомляє «Радіо Свобода», список санкцій був зустрінутий схвальними коментарями навіть традиційних критиків президента Трампа. Сенатор Джон Маккейн назвав нові санкції «ясним знаком Путіну і його дружкам», яким доведеться розплачуватися «за російську агресію в Україні і Сирії». Сенатор-республіканець Бен Сассо висловив задоволення тим, що США б'ють по «найчутливішому місцю путінських бандитів - по їх товстих гаманцях». Конгресмен-демократ Еліот Енгел також привітав рішення адміністрації Трампа.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що нові санкції не означають, що Вашингтон відмовляється від діалогу з Москвою, і підкреслила, що вони не повинні вплинути на підготовку зустрічі президентів США і Росії. Вона зазначила, що позиція самого Трампа не змінилася - він хоче мати «хороші відносини з Росією», але Росія для цього «повинна змінити свою поведінку». Саме на це, за словами Сандерс, і спрямовані санкції: «Я думаю, що це і є частина мети: щоб два лідера сіли і провели діалог по суті, щоб розвивати відносини і, бажано, натиснути на Росію, щоб вона змінила свою поведінку».

Як повідомлялося, у п'ятницю, 6 квітня, адміністрація США оголосила про запровадження нового пакету санкцій проти десятків фізичних та юридичних осіб в Російській Федерації. Серед них - наближені до Кремля бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирил Шамалов, Віктор Вексельберг, сенатор Сулейман Керімов, голова правління Газпрому Олексій Міллер, секретар Ради нацбезпеки Микола Патрушев, колишній «охоронець» Путіна, нині керівник Росгвардії Віктор Золотов та інші. Крім того, американський Мінфін запровадив обмеження проти 15 юридичних осіб – компаній та організацій.

У Росії вже пообіцяли карати тих, хто відмовиться працювати з «санкційними» компаніями.

Україна має намір синхронізувати свій режим санкцій з американським. Про це заявив у п'ятницю, 6 квітня, президент Петро Порошенко, вітаючи розширення санкцій США проти фігурантів «кремлівського списку».

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін також заявив, що тепер важливо, щоб ЄС синхронізував санкції проти Росії зі США.

Також мінфін США дав роз’яснення, за що ввели санкції проти російських олігархів.

Під санкції США загалом потрапили понад 400 компаній з РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: