У столиці російського регіону, який залишився без світла, спалахнули заворушення

У столиці російського регіону, який залишився без світла, спалахнули заворушення
У Дагестані спалахнув протест
фото: скриншот відео

Незадоволені росіяни перекрили вулицю, щоб привернути увагу чиновників

У російській Махачкалі, столиці Дагестану, вже три дні немає світла. Через це люди вийшли на протести. Відео заворушень поширила російська журналістка Ксенія Собчак.

Вона розповіла, що протестувальники перекрили вулицю Гаджієва. За словами місцевих, більша частина міста вже три дні перебуває без електрики. Також є перебої з водою – через відсутність електроенергії не працюють насоси. У дагестанській столиці нині тримаються високі температури, але люди не можуть користуватися кондиціонерами та холодильниками.

«У зв'язку з цим незадоволені громадяни перекрили вулицю Магомеда Гаджієва, люди намагаються привернути увагу чиновників та просять вирішити проблему. Після того, як учасники акції організували стихійні барикади, а співробітники поліції закликали їх розійтися, в уряді Дагестану заявили, що на місце виїхав міністр енергетики та тарифів Республіки Дагестан Марат Шихалієв та представники мерії. Окрім того, очікується і поява директора Дагенерго», – поінформувала Собчак.
 
За даними Махачкалінських міських електричних мереж, через аномальну спеку в місті лише за добу згоріли чотири трансформатори. 

На опублікованих відео з місця заворушень видно, що протестувальники влаштували на вулиці пожежі.

Нагадаємо, що 9 серпня в місті Сергієв Посад, що під Москвою, пролунав потужний вибух. За попередніми даними, інцидент трапився на оптико-механічному заводі. Наразі відомо про 60 постраждалих, вісьмох зниклих безвісти і щонайменше одну жертву.

Крім того, сьогодні у Ставропольському краї РФ горіла військова частина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: