Візи для росіян. Грузинська влада визначилась

Візи для росіян. Грузинська влада визначилась
Грузинська опозиція закликає ввести візові обмеження щодо росіян
фото з відкритих джерел

За останні місяці до Грузії прибуло майже 250 тис. росіян

Лідер правлячої партії «Грузинська мрія» Іраклій Кобахідзе розкритикував заклики опозиційної партії «Лело» запровадити візовий режим для громадян Росії. Політик вважає заклики до візових обмежень щодо росіян проявом ксенофобії.

«Вимога про відновлення візового режиму з Росією є ганебною і не вписується в жодні рамки. У Грузії не місце ксенофобії. Колишня грузинська влада одразу ж після серпневої війни в 2008 році скасувала візовий режим для російських громадян, а сьогодні ті ж люди вимагають відновити візовий режим. Це відвертий прояв ксенофобії, ми цього не допустимо», – сказав Кобахідзе журналістам.

Зазначимо, що одна з лідерів опозиційної грузинської партії «Лело», депутат парламенту Саломе Самадашвілі раніше заявила, що потік російських громадян до Грузії раїну суттєво збільшився, а це, на її думку, становить загрозу національній безпеці країни.

«Ми вважаємо, що візовий режим із Росією має бути відновлений, нехай тимчасово, але це необхідно, щоб ми знали, хто приїжджає до нас, з якою метою, на який час і коли має намір залишити нашу країну», – заявила на брифінгу політикиня.

За словами Самадашвілі, багато хто з росіян, які прибули в останні місяці, а їх майже 250 тис., відкривають у Грузії свій бізнес, скуповують землі і нерухомість. Зараз росіяни мають право в'їжджати до Грузії без віз на один рік.

Раніше про необхідність запровадження візових обмежень заявляла ще одна грузинська політична партія. Запровадження візового режиму з Росією через масовий в'їзд росіян до Грузії після початку війни в Україні вимагає опозиційна партія «Європейські демократи». За словами лідера партії Ніколоза Вашакідзе, міграція з Росії до Грузії, яка стрімко розвивається, «турбує вже всіх, окрім керівництва країни».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Фінляндія планує запровадити візові обмеження щодо росіян. Президент Фінляндії Саулі Нііністьо збирається обговорити з урядом це питання. 

Також Естонія розглядає можливість заборони видачі туристичних віз для росіян. 

Повідомлялося також, що Латвія планує додатково перевіряти громадян, які в'їжджають із РФ та Білорусі. Аби потрапити до Латвії, громадяни Білорусі, Росії та Камеруну змушені будуть пройти додаткову перевірку. Такі нововведення країна планує запровадити найближчим часом. 

Читайте також: «Путін хоче мирних переговорів». Нова російська казочка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: