Британія оголосить нові санкції проти РФ: що потрапить під заборону

Британія оголосить нові санкції проти РФ: що потрапить під заборону
Очікується, що нові санкції проти Росії оголосить і решта членів «Великої сімки»
фото: radiosvoboda.org

У перший день саміту G7 Ріші Сунак оголосить про заборону імпорту дорогоцінного каміння з РФ

Велика Британія має намір оголосити про заборону на імпорт російського дорогоцінного каміння та алмазів на саміті «Великої сімки» в Хіросімі, що розпочнеться 19 травня. Про це повідомляє Офіс британського прем'єр-міністра Ріші Сунака.

Як зазначається, глава уряду Британії оприлюднить санкції проти російської алмазної галузі та найважливіших металів з оборотом у кілька мільярдів фунтів стерлінгів. Зокрема, у перший день саміту G7 Сунак оголосить про заборону імпорту дорогоцінного каміння з РФ.

За повідомленням The Times, очікується, що нові санкції оголосять також інші члени «Великої сімки». Закон про заборону імпорту алмазів, а також міді, алюмінію та нікелю російського походження буде ухвалено у Британії наприкінці цього року.

Міністерство закордонних справ країни також представить цієї п’ятниці список санкцій щодо 86 осіб і компаній «із путінського військово-промислового комплексу, а також тих, хто пов'язаний із ключовими потоками доходів, такими як енергетика, метал і судноплавство».

Прессекретар Сунака висловив сподівання, що інші країни підуть за прикладом Британії.

Нагадаємо, на саміті країн «Великої сімки», що відбудеться у японській Хіросімі 19-21 травня, США запропонують нові кроки для економічної ізоляції РФ та послаблення спроможності країни-агресорки вести війну проти України.

До слова, ЄС не планує формально вводити обмеження проти російської державної атомної компанії «Росатом» у своєму одинадцятому пакеті санкцій. 

Як повідомлялося, залучені Мінфіном США економісти дослідять побічні збитки країни-агресорки Росії від санкцій до їх введення та після, щоб з'ясувати, чи слід їх скоригувати. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: