Європейська країна побила історичний рекорд, допомагаючи українцям

Європейська країна побила історичний рекорд, допомагаючи українцям
Німеччина рекордно допомогла українцям
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

Минулого року німці пожертували понад €1 млрд на допомогу українцям

У 2022 році жителі Німеччини пожертвували трохи більше €1 млрд на екстрену допомогу постраждалим від війни в Україні. Це абсолютний рекорд пожертвувань у відповідь на одну надзвичайну ситуацію, зафіксований за всю історію країни. Про це повідомив Центральний інститут соціальних проблем Німеччини (DZI), який опитував 74 різні організації, які збирали пожертви.

Зазначається, що йдеться лише про грошові донати. У зазначену цифру не входять пожертвування матеріальних предметів, волонтерська допомога та особиста допомога німців українцям, яка не піддається кількісному обчисленню.

Попередній рекорд за обсягом пожертв був встановлений після цунамі 2004 року в Південно-Східній Азії. Тоді німці пожертвували на допомогу постраждалим €670 млн. Але з поправкою на інфляцію, це буде лише на 9% менше, ніж пожертвували українцям у 2022 році.

Раніше повідомлялося, що США надали Україні більше гуманітарної допомоги, ніж решта країн, разом узятих. Протягом 2022 року система ООН спрямувала в Україну понад $4,5 млрд.

Нагадаємо, що триває 516-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулось 35 бойових зіткнень.

Читайте також: Допомога Україні – це не благодійність. І ось чому

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: