У Росії закінчуються гроші на війну: Кремль накопичує борги 

У Росії закінчуються гроші на війну: Кремль накопичує борги 
Уряд країни-терористки потребує фінансування для армії окупантів
фото: EPA/UPG

Висока активність запозичень мінфіну підвищує фінансові ризики для країни-терористки 

Мінфін Росії днями продав облігації федеральної позики на 167 млрд рублів (майже 100 млрд грн), а два тижні тому – на 177,5 млрд рублів (понад 106 млрд грн). Відтак накопиченим підсумком за три останні тижні мінфін продав облігацій вже на 345 млрд руб (приблизно 206,4 млрд грн) Про це пишуть російські ЗМІ.  

При цьому план на цей квартал становив всього 150 млрд рублів (майже 90 млрд грн) – удвічі менше вже витраченої суми. Така висока активність запозичень мінфіну підвищує нервозність фінансового ринку РФ та побоювання можливого зростання прибутковості облігацій у майбутньому. 

Агресивне розміщення позик та зростання прибутковості облігацій на глобальному ринку вже нівелювали раніше позитивну статистику щодо уповільнення інфляції в країні-агресорці. Відтак найближчим часом динаміка ринку залежатиме від умов розміщення нового держборгу.  

Російські ЗМІ вже повідомили, що імовірно, таким чином Кремль намагається залучити гроші для фінансування армії окупантів, і накопичує борги, створюючи фінансові ризики для росіян.

Нагадаємо, відхід західних компаній та санкції катастрофічно завдадуть шкоди російській економіці.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: