Вашингтон схвалив продаж зброї чотирьом країнам на $2 млрд

Вашингтон схвалив продаж зброї чотирьом країнам на $2 млрд
ОАЕ було схвалено придбати систему обладнання для океанографічного спостереження
фото: Shutterstock

Державний департамент дозволив продаж Кувейту боєприпасів виробництва Raytheon і Lockheed

Державний департамент США схвалив потенційний продаж озброєння та обладнання на суму понад 2 мільярди доларів. Зброю продаватимуть Нідерландам, Об'єднаним Арабським Еміратам, Кувейту та Австралії. Про це повідомляє Reuters.

Пакет для Нідерландів включатиме 96 балістичних ракет Patriot та відповідне обладнання. У разі завершення угоди Raytheon Technologies стане головним підрядником угоди, вартість якої може досягати 1,2 мільярда доларів.

Австралії було схвалено придбати 80 спільних ракет повітря-поверхня Standoff Missiles або крилатих ракет підвищеної дальності. Виготовлені компанією Lockheed Martin Corp, ракети можуть запускатися з F/A-18 Super Hornets і F-35. Ця угода може коштувати 235 мільйонів доларів.

Об’єднаним Арабським Еміратам було схвалено придбати систему обладнання для океанографічного спостереження, яка включає багатосайтові датчики та засоби віддаленого збору даних, загальною вартістю 206 мільйонів доларів. Lockheed Martin є головним підрядником цієї системи.

Державний департамент також дозволив продаж Кувейту різноманітних боєприпасів виробництва Raytheon і Lockheed на суму 397 мільйонів доларів. Зброя включає ракети «повітря-повітря», бомби та комплекти, які роблять бомби більш точними та смертоносними.

Зазначимо, американські сенатори закликали Пентагон розглянути питання про включення до майбутніх пакетів військової допомоги Україні передових винищувачів.

Адміністрація Байдена ще не підтримала відправку військових літаків в Україну. Проте представники США та України заявляють, що українські пілоти «більш ніж здатні» пройти навчання на сучасних американських літаках четвертого покоління за лічені місяці.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що війна між Росією та Україною вийшла у критичну фазу, тому допомога від партнерів є життєво важливою зараз для України.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: