Чиновники КНДР терміново шукають за кордоном ліки для Кім Чен Ина

Чиновники КНДР терміново шукають за кордоном ліки для Кім Чен Ина
Кім офіційно не призначив наступника, який би взяв на себе відповідальність за ядерний арсенал країни у разі, якщо чинний лідер буде недієздатним
фото: з відкритих джерел

У Кіма з 30 років є ознаки високого тиску і діабету

Північнокорейські чиновники шукають за кордоном ліки, які б допомогли диктатору Кім Чен Ину вирішити проблеми зі здоров'ям. Про це повідомляє АР.

Відомо, Кім, який при зрості близько 170 см раніше важив 140 кг, сильно схуд у 2021 році, ймовірно, через зміну дієти. Але нещодавні кадри, опубліковані у державних ЗМІ Північної Кореї, засвідчують, що він знову набрав вагу.

Представники Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS) розповіли на зустрічі з членами парламенту, що 40-річний Кім знову важить близько 140 кг і належить до групи високого ризику певних захворювань.

Як зазначив депутат Лі Сон Кин, за даними NIS, у Кіма з 30 років є ознаки високого тиску і діабету, тож імовірно, що з часом він страждатиме від серцевих захворювань, якщо не дбатиме про здоров'я.

Депутат Пак Сон Вон зауважив, що, на думку розвідки, ожиріння Кіма пов'язане зі зловживанням алкоголем, курінням і стресом. Згідно з даними розвідки, північнокорейські чиновники намагаються знайти за кордоном ліки для свого лідера.

Північна Корея є однією з найбільш закритих країн світу, тож практично неможливо дізнатися точну інформацію про здоров'я Кіма.

Водночас ця тема перебуває у центрі уваги за межами Північної Кореї, оскільки Кім офіційно не призначив наступника, який би взяв на себе відповідальність за ядерний арсенал країни у разі, якщо чинний лідер буде недієздатним.

Національна розвідувальна служба представила доповідь, в якій йдеться про те, що Північна Корея припускає, що дочку Кым Чен Ина готують наступницею диктатора.

Нагадаємо, у 2020 році лідер КНДР Кім Чен Ин переніс операцію на серці. За даними Shukan Genda лідеру КНДР зробили процедуру шунтування серця. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: