Як розшириться ЄС? Глава МЗС Німеччини втерла носа Медведєву та дала обіцянку Україні

Як розшириться ЄС? Глава МЗС Німеччини втерла носа Медведєву та дала обіцянку Україні
Анналена Бербок висловилась про вражаючі реформи України
фото: МЗС ФРН

Політикиня також пообіцяла Україні постійну підтримку європейських друзів та партнерів

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок в рамках свого візиту до Києва заявила, що Європейський Союз невдовзі розшириться від Лісабона до Луганська.

Політикиня вже вдруге цієї осені прибула до України – на цей раз вона прийме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє кореспондент «Європейської правди».

«Майбутнє України – у Європейському Союзі, у нашій спільноті свободи, і незабаром вона розшириться від Лісабона до Луганська. З кожним селом, з кожним метром, який звільняє Україна, з кожним метром, де вона рятує своїх людей, вона також розширює свій шлях у ЄС», – підкреслила Бербок.

Глава МЗС Німеччини додала, що Україна отримуватиме підтримку європейських друзів та партнерів на цьому шляху.

Також Анналена Бербок висловилась про вражаючі реформи України, які проводяться у час повномасштабної війни.

«Це речі, такі як зміна законодавства у сфері юстиції, у сфері медіа, але також які стосується боротьби з корупцією, і про це ми відкрито говоримо з нашими партнерами тут, в Україні, що ми разом можемо розширювати цей шлях», – заявила політикиня.

Варто згадати, що заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв вже виступав зі схожою заявою, однак він планував побудувати дещо інше.

«Мета Росії – побудувати відкриту Євразію від Лісабону до Владивостока, в тому числі для спокою самих українців», – заявив він минулого року.

Медведєв ще додав, що нічого хорошого на Україну не чекає, проте пройшов вже понад рік, ЗСУ вщент розносить путінську армію, тож можна сміливо припустити, що у заяви Бербок є всі шанси на реалізацію.

Нагадаємо, що 2 жовтня у Києві розпочинається засідання Ради міністрів Європейського союзу із закордонних справ, яке є першим в історії зустріччю представників міністерств усіх 27 держав-членів поза межами ЄС. Глави МЗС країн ЄС здійснюють не анонсований візит до Києва для неформальної зустрічі для демонстрації підтримки України, яка відбиває повномасштабну військову агресію РФ.

Читайте також: Коли Україні світить членство в ЄС: Голова представництва назвала терміни

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: