Ненсі Пелосі зустрілася з президенткою Тайваню

Ненсі Пелосі зустрілася з президенткою Тайваню
Цай подякувала Пелосі за підтримку
фото: Bloomberg

Перед початком бесіди президентка Тайваню нагородила Пелосі урядовою медаллю

Американська делегація прибула на острів Тайвань. Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі розпочала зустріч із президенткою Тайваню Цай Інвень. Про це повідомив тайванський телеканал TTV.

Перед початком бесіди президентка Тайваню нагородила Пелосі урядовою медаллю «Орден Доброзичливих Хмар» за її заслуги в розвитку відносин двох країн.

США пишаються міцною дружбою з Тайванем і не відмовляться від підтримки острова, зазначила речниця Палати представників у виступі.

«Американська делегація прибула на Тайвань, щоб ясно дати зрозуміти – ми не відмовимося від нашої прихильності до Тайваню й дуже пишаємося дружбою з цією країною», – зазначила Пелосі.

Пелосі закликала до розширення міжпарламентського співробітництва. «Сьогодні світ стоїть перед вибором між демократією і автократією. Рішучість Америки зберегти демократію тут, на Тайвані, і в усьому світі залишається непохитною», – Спікерка Палати.

Політикиня вважає, що зараз солідарність США з Тайванем як ніколи важлива. Цай Інвень назвала Пелосі найвірнішим другом Тайваню.

«Тайвань не відступить перед постійними посиленими військовими загрозами Китаю та захищатиме свій суверенітет. Після вторгнення Китаю в демократичний Тайвань безпека всього Індо-Тихоокеанського регіону опиниться під загрозою», – підкреслила глава Тайваню.

За її словами, Тайвань зробить усе для зміцнення оборонного потенціалу та зв'язків із США в галузі безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Нагадаємо, 2 серпня, літак, на якому вилетіла з Малайзії спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, приземлився у тайванському аеропорту. Літак супроводжували американські винищувачі та авіаносці. Вранці 3 серпня у законодавчій раді відбудеться зустріч Пелосі із керівництвом Тайваню, у тому числі з лідером уряду Цай Інвень.

27 липня стало відомо, що Китай та США нарощують свою військову силу навколо Тайванської протоки, оскільки зростає напруга через можливий візит на острів спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: