Очільник Євроради пообіцяв підтримувати Україну «стільки, скільки потрібно»

Очільник Євроради пообіцяв підтримувати Україну «стільки, скільки потрібно»
Шарль Мішель вчергове запевнив Україну у підтримці ЄС
фото: Twitter Шарля Мішеля

Європейські лідери вітають Україну з Днем державності

Глава Європейської ради Шарль Мішель привітав український народ з Днем української державності. Привітання він розмістив у своєму Twitter.

Очільник Європейської Ради заявив, що ЄС підтримувати українців у їхній боротьбі проти російської агресії «стільки, скільки потрібно».

«Відважний український народе. Сьогодні ви відзначаєте День української державності, тоді як Росія веде жорстоку й неспровоковану війну проти вашої країни, що триває вже шостий місяць. ЄС підтримує вас. Стільки, скільки потрібно», – написав він.

Очільник Євроради пообіцяв підтримувати Україну «стільки, скільки потрібно» фото 1
Сьогодні, 28 липня, українці вперше святкують День Української державності. Указ про затвердження Дня державності президент підписав під час урочистостей до Дня незалежності 24 серпня 2021 року. Свято відзначатимуть щороку у День хрещення Русі-України 28 липня. На параді до 30-річчя Незалежності України президент Володимир Зеленський зазначив, що «точкою відліку державності ми вважаємо рік заснування Києва – столиці Київської Русі-України, яке недаремно називають містом, де все починається».

Президент України Володимир Зеленський, вітаючи українців з Днем державності, зазначив, що дуже важливо не лише відзначати появу державності, а й об'єднуватися задля її збереження. 

Нагадаємо, раніше глава Ради ЄС Шарль Мішель повідомив, що Європейський Союз ухвалив рішення виділити ще 500 млн євро на постачання озброєння та військової техніки Україні. За його словами, допомога ЄС Збройним силам України наразі становить 2,5 мільярда євро. 

28 липня, у День державності України, президент Литви Гітанас Науседа прибув із візитом до Києва. У рамках свого візиту він виступить у Верховній Раді та зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. Також литовський президент вручить Володимиру Зеленському орден Вітовта Великого. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: