«Росія грає в небезпечну гру». Держдеп прокоментував інцидент з вибухами на ЗАЕС

«Росія грає в небезпечну гру». Держдеп прокоментував інцидент з вибухами на ЗАЕС
Росія грає в дуже небезпечну гру, захопивши Запорізьку атомну електростанцію
фото з відкритих джерел

США стежать за ситуацією на Запорізькій атомній електростанції

Сполучені Штати закликають Росію повернути контроль над Запорізькою атомною електростанцією Україні та просять Росію не грати в небезпечні ігри. Про це сказав речник Державного департаменту США Метью Міллер.

За його словами, США уважно стежать за ситуацією на Запорізькій атомній електростанції.

«Ми ознайомлені з повідомленнями про атаку БПЛА по Запорізькій АЕС. Ми продовжуємо спостерігати за умовами на станції, в тому числі за офіційним звітуванням МАГАТЕ, яке, на щастя, зазначило, що пошкодження в результаті удару БПЛА не поставили під загрозу ядерну безпеку», – зауважив речник Держдепартаменту.

Він підкреслив, що «Росія грає в дуже небезпечну гру, захопивши українську атомну електростанцію, яка є найбільшою в Європі».

«Це небезпечно і ми продовжуємо закликати Росію вивести свій військовий і цивільний персонал із заводу, повернути повний контроль над заводом компетентним українським органам влади та утримуватися від будь-яких дій, які можуть призвести до ядерного інциденту на станції», – додав Міллер.

Нагадаємо, на території Запорізької атомної електростанції 7 квітня здетонував дрон. Про це заявило Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

Згодом стало відомо, що на території Запорізької атомної електростанції 7 квітня впали три дрони. Вони вразили обладнання для спостереження та зв'язку на даху реактора 6-го енергоблока та військовий автомобіль.

Представник Головного управління розвідки міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов заявив, що Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕС.

Читайте також: Росія змінила тактику ураження енергетичної інфраструктури України – FT

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: