WSJ: Саудівська Аравія проведе переговори щодо України без участі Росії

WSJ: Саудівська Аравія проведе переговори щодо України без участі Росії
Прапор Саудівської Аравії
фото: Pixabay

У перемовинах візьмуть участь посадовці з 30 країн

Саудівська Аравія має намір провести переговори щодо встановлення миру в Україні, але без участі Росії. Про це пише The Wall Street Journal.

Як зазначається, переговори відбудуться між західними країнами, Україною та ключовими країнами, що розвиваються, включно з Індією та Бразилією.

Дипломати, які беруть участь в обговоренні, поінформували, що переговори відбудуться 5 і 6 серпня в Джидді. Туди прибудуть високопоставлені посадовці з 30 країн.

«Це відбувається на тлі зростання боротьби між Кремлем і західними прихильниками України за підтримку великих країн, що розвиваються, багато з яких займають нейтральну позицію щодо війни в Україні», – пише видання.

Україна і західні офіційні особи очікують, що кульмінацією цих зусиль стане мирний саміт наприкінці цього року.

Планується, що на саміті сторони підпишуть документ із загальними принципами розв'язання війни в Україні, які дадуть старт майбутнім мирним переговорам із Росією.

WSJ уточнює, що цьогоріч на саміті не братиме участь Росія, яка уникає будь-яких серйозних розмов про мир і дотримується максималістських вимог будь-якого врегулювання війни.

Нагадаємо, нещодавно російський диктатор Володимир Путін запевнив африканських лідерів, що Росія не відмовлялася від переговорів з Україною про завершення війни.

До слова, президент Володимир Зеленський допустив, що російський диктатор Володимир Путін захоче переговорів, коли ЗСУ дійдуть до Криму.

Раніше Зеленський сказав, що українська сторона ніколи не погодиться на замороження війни з Росією. Єдина умова для переговорів з Кремлем – це повністю звільнені від ворога тимчасово окуповані території. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: