Італія ухвалила дуже жорстке рішення щодо незаконної міграції

Італія ухвалила дуже жорстке рішення щодо незаконної міграції
Італія буде жорстко вирішувати проблему незаконної міграції до країни
фото: SIPA

Італія посилила правила прийому та депортації нелегальних мігрантів

Італійський уряд, який очолює Джорджа Мелоні, збільшив до півтора року термін утримання під вартою за незаконний в'їзд до Італії, а також вирішив тримати мігрантів у закритих таборах до їх виїзду з країни. Рішення було ухвалено на позачерговому засіданні уряду з питань міграції, пише francetvinfo.

Таке рішення стало посиленням існуючої досі практики, яка дозволяла більшості людей вільно переміщатися територією країни.

Прем'єрка Мелоні оголосила у відеозверненні, що в міграційній ситуації потрібні надзвичайні заходи. Згідно з новим рішенням, нелегально прибулі розміщуються у закритих таборах. Із шести місяців – терміну, який діяв досі, їм можуть збільшити термін утримання під вартою спочатку до одного року, а згодом до вісімнадцяти місяців.

Іммігранти можуть клопотати про надання притулку в центрах та залишати табір лише після позитивної оцінки. Ті, хто не набуде статусу біженця, будуть депортовані. До цих пір існували так звані центри примусового лікування, але не було достатньо місця. Наразі планується, що міністерство оборони країни відповідатиме за створення нових закритих таборів у менш населених, добре контрольованих районах.

Прем'єр-міністерка назвала несподіванкою заяви, зроблені головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн під час її візиту до табору мігрантів на Лампедузі. Джорджія Мелоні заявила, захист зовнішніх кордонів Європейського Союзу, боротьба з торговцями людьми та масовою нелегальною імміграцією, а також висловлювання Урсули фон дер Ляйєн про те, що торговці людьми не вирішують, хто може в'їжджати до Європи, перегукуються з багатьма неодноразовими заявами партій.

Джорджа Мелоні процитувала шостий пункт плану дій, представленого головою Європейської комісії, в якому було обіцяно кроки зі зупинки човнів, непридатних для морських переходів, та перекриття шляхів контрабанди людьми. «Цікаво, чи тепер звинуватить преса Урсулу фон дер Ляйєн у спробі потопити човни з мігрантами, як це було зі мною?», – задала риторичне запитання Мелоні.

Джорджа Мелоні назвала боротьбу з масовою нелегальною імміграцією та торгівлею людьми епохальною подією для Італії та Європи загалом. Вона висловила занепокоєння з приводу того, що деякі європейські політичні сили «діють у протилежному напрямку» з ідеологічних міркувань. 

Джорджа Мелоні додала, політика колишніх лівих урядів Італії, які виступали за допуск нелегальних іммігрантів до країни та Європи, була «невиправданою».

Нагадаємо, потік нелегальних мігрантів, які прямують до Європи через Італію, не вичерпується. Франція направить війська на кордон із Італією через приплив мігрантів на острів Лампедуза. Про це повідомляє радіостанція Europe 1.

Париж також вирішив направити дрони для спостереження за кордоном і розмістити чотири мобільні підрозділи в Приморських Альпах.

Крім того, буде подвоєно контингент поліцейських через збільшення кількості затримань нелегальних мігрантів. Вони братимуть участь у антитерористичній операції Sentinelle.

Читайте також: «Тяжкий тягар для економіки»: Італія розповіла, скільки грошей витрачає на мігрантів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Україна на сьогодні є щитом Європи
Україна для Євросоюзу більше не бідний родич. І ось чому
Одним з проміжних висновків антикорупційного комітету стало підтвердження справжності документів щодо  закупівлі літніх курток для ЗСУ
Скандал із закупівлею курток для ЗСУ: Резніков не прийшов на засідання антикорупційного комітету
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк
«Слава Герострата в постінформаційну епоху»: Подоляк розкритикував політику Маска у Twitter
Споживання вина у Франції впало на 15%
Франція витратить €200 млн на те, аби громадяни дезінфікували вином руки та робили з нього парфуми
Франція засудила дії Росії
Франція засудила російські удари по зерновій інфраструктурі
Ймовірно, як відзначає моніторингова група, вертоліт помітили випадково
Чий вертоліт перетнув білоруський кордон? «Гаюн» розкрив нюанс
Єврокомісія не поспішає приймати рішення щодо продовження ембарго на українське збіжжя після 15 вересня
Польща самостійно заблокує ввезення українського зерна у разі відмови Єврокомісії
До місця збору ухилянтів довозили в причепах із зерном, дехто чекав вказівок у лісосмугах по декілька діб
Прикордонники змусили ухилянтів послухати священника та відправили їх до військкомату
Прикордонники показали, як нищили сховище боєприпасів окупантів (відео)
Прикордонники показали, як нищили сховище боєприпасів окупантів (відео)
Дата публікації новини: