Антон Швець Блогер

Нашестя клопів та санкції проти Росії. Як це пов'язано?

У Франції дійсно зараз велика проблема з клопами
карикатура: Charlie Hebdo

Французи стали жертвами російської інформаційної атаки

Якщо ви прозріваєте від креативності деяких російських ІПСО в Україні, то це ще нічого.

У Франції росіяни поширюють чутки про нашестя клопів, через санкції проти рф. Це не жарт, саме клопів. Наступними, як так розумію, будуть чутки про припинення постачання з рф пєнькі та лика.

Є така метода просування інформаційних операцій коли робиться фейкова копія відомого ЗМІ. Але не для фішінга, а для того аби обманювати читачів сенсаційними статтями. Далі цю бодягу ставлять на рекламу по банерних мережах та у соцмережі. Сайт забанять, але потім, коли сотні тисяч людей вже прочитають «новину від відомого ЗМІ».

Зазвичай це оті всі повідомлення про відставки або спроби дискредитації офіційних осіб. За принципом ложка знайшлась, але осад вже є. Але тут росіяни діяли значно креативніше.

Якщо коротко, росіяни закидували у Францію тезу, що рф не постачає через санкції якісь хімікати, тому Францію чекає епідемія та навала клопів. Також у розповсюдженні клопів звісно звинувачують українських біженців.

ІПСОха видалася вдалою, і багато французьких ЗМІ випустили свої матеріали про боротьбу з клопами. Бо це тренд та хайп. Також клопів знімали користувачі соцмереж, бо клопи у Франції реально є. Марокко та Алжир вимагали тотальної дезінфекції суден з Франції.

Коротше тепер французька контррозвідка намагається це все розслідувати, але шансів небагато.

Як бачите навіть якась сміхотворна маячня, яку закидують росіяни, може призвести до неслабого психозу.

Повірте. Бюджети на Францію у росіян значно менші ніж на нас.

Читайте також: Інформаційна війна. Ми втрачаємо перевагу за кордоном
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: