Юрій Федоров військово-політичний експерт

Лавров повторює вигадки нацистської пропаганди

Сергій Лавров краще б інколи мовчав
фото з відкритих джерел

Кремль вчергове вляпався у міжнародний скандал

Заявивши, що у Гітлера була єврейська кров, Лавров відтворив висловлювання одного з найогидніших лідерів німецького нацизму – Ганса Франка, генерал-губернатора Польщі в 1940-1945 роках, відповідального за знищення єврейського населення Генерал-губернаторства.

Франка стратили за вироком Нюрнберзького трибуналу.

Чекаючи страти, 1946 року він заявив, що дід фюрера був євреєм. Мабуть, повторив плітки та чутки, що циркулювали у верхівці НСДАП наприкінці 1920-х – на початку 1930-х років, коли там точилася боротьба за владу.

Після війни авторитетні історики, що уважно вивчали родовід фюрера, спростували слова Франка. Проте версію Франка підхопили неонацисти та інші антисеміти: раз «Гітлер був євреєм, отже, євреї самі винні у своїй масовій загибелі».

Повторивши слова Франка, Лавров ще раз продемонстрував близьку спорідненість, якщо не тотожність, путінського рашизму з німецьким нацизмом.

Хочеться вірити, що й край у них буде однаковим.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: