Олексій Голобуцький Заступник директора «Агентство моделювання ситуацій»

«Двійники Путіна» стали трендом серед «хороших росіян»

Путіна давно підозрюють у тому, що він використовує двійників
фото з відкритих джерел

Уперше про двійників заговорили ще 2003-го через явну хворобливість тодішнього Путіна на фото

Забавно, але щойно фіксація «двійників Путіна» стала масовим трендом – негайно розгорнулось приховане змагання «хто перший це зауважив».

Будете сміятись, але найзапекліше сперечаються за перше місце «хорошиє русскіє» Соловєй і Піонтковскій (хоча, звісно, прямо вони цього не заявляють і ніколи не визнають). Ґуґл чесно фіксує: Піонтковскій почав говорити на цю тему минулої осені, а активізувались вони з Соловйом вже з цього січня-лютого.

От тільки сама тема двійників з’явилась десь так року 2015-го, коли російський журналіст Кашин відзначив одночасну появу різних Путіних на Алтаї і в Кремлі (хоча вперше про двійників заговорили ще 2003-го через явну хворобливість тодішнього Путіна на фото).

Однак якщо вже змагатись, то і я мушу вставити свої 5 копійок. Точно не скажу, коли я включив тему «двійники Путіна» в постійний набір своїх жартів, але найдавніша публікація з моєю фотожабою на цю тему, яку я знайшов (але вона точно не перша, це я пам’ятаю), – листопад 2017-го.

«Двійники Путіна» стали трендом серед «хороших росіян» фото 1

А вже у 2018-му я потрапив до кремлівського санкційного списку – єдиний не чиновник, не політик, не бізнесмен, навіть не журналіст. Причин прицільно позначати мене «ворогом Росії», по суті, жодних – ну хто я такий для таких масштабів?!

Проте один знайомий зі спецслужб тоді озвучив мені їхню версію: це саме через мої фотожаби і пости на тему «Путін і двійники». Смішні, суто розважальні – але, як виявилось, достатньо дошкульні (бо я ще й по зросту карликового сцаря регулярно топтався). Це, виявляється, серйозно вкурвило когось в Кремлі – достатньо серйозно, щоб запровадити і щодо мене персональні санкції.

Все, цей козир ніяким «хорошим русскім» не перебити!

Читайте також: Буданов розповів про пригоди двійника Путіна в Україні
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: