На Львівщині суд відпустив на свободу чоловіка, який стріляв з рушниці у патрульних

На Львівщині суд відпустив на свободу чоловіка, який стріляв з рушниці у патрульних

Правоохоронці приголомшені м’яким вироком суду та планують подавати апеляцію

Фото з відкритих джерел

На думку суду, нападник здійснив замало пострілів

Кам’янка-Бузький суд Львівщини відпустив чоловіка, який у березні цього року з мисливської рушниці стріляв у патрульних. Василя Гулу визнали винним по трьох злочинах: незаконне зберігання бурштину, незаконне носіння холодної зброї та погрози або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Як повідомляє 5 канал, суд не знайшов доказів, що він мав намір убити правоохоронців, адже тоді жоден із них не був поранений. До того ж Гула, на думку судді, здійснив… замало пострілів.

9 березня 2021 року водій Василь Гула порушив правила. Утікаючи від копів, скоїв кілька ДТП, зніс огорожу зупинки громадського транспорту. Виїхав на зустрічну смугу та з»їхав у поле. І застряг у снігу з болотом. Там витягнув із машини пляшку коньяку та мисливську рушницю. І почав стріляти. У відповідь – поліцейські теж. Обійшлося без поранень.

Суд не знайшов доказів, що він мав намір убити правоохоронців. Адже тоді жоден із них не був поранений. А ще Василь Гула, на думку суду, здійснив замало пострілів.

«Гула здійснив два постріли в напрямку трьох інспекторів поліції, чим вчинив замах на вбивство трьох працівників правоохоронного органу. Таке твердження колегія суддів оцінює критично, оскільки вважає, що вчиняючи замах на вбивство трьох осіб, здійснення двох пострілів є недостатньо. Що в свою чергу додатком вказує на відсутність у Гули умислу на протиправне заподіяння смерті», – йдеться у рішенні судді.

Правоохоронці приголомшені м’яким вироком суду та планують подавати апеляцію.

«Патрони не були холості, розумієте, була відстань між нами 20-30 метрів, коли він стрільнув, то між мною і напарником був такий прорив повітря. Ми відчули що це була куля. І експерт на судовому засіданні сказав, що це була монолітна куля. Тобто це суцільна куля, якою він нас міг вбити», – розповів інспектор поліції Львівщини Ростислав Зворський.

Під час обшуку авто виявили бурштин, це протизаконно, і кастет, а це холодна зброя. За цими двома статтями Василя Гулу визнали винним. А третю – замах на життя правоохоронців – перекваліфікували на погрози або насильство. Сукупно суд дав Василю Гулі три роки. Але врахував, що той раніше не притягувався до відповідальності. І звільнив від відбування покарань із випробувальним терміном два роки.

Нагадаємо, 7 липня, чоловік влаштував стрілянину в Голосіївському районі столиці, поранивши полісмена та цивільного. Під час перемовин зловмисник скоїв підпал квартири, де він зачинився.

До слова, поблизу одного з супермаркетів Дніпра чоловік стріляв з вогнепальної зброї. Ситуація сталася через покупця, який був без маски.

Як повідомлялося, 8 вересня під Білою Церквою, поруч з одним із продовольчих магазинів, сталася стрілянина. Внаслідок інциденту постраждав один чоловік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: