Вакцинація вчителів: що робити тим, кому не можна робити щеплення

Вакцинація вчителів: що робити тим, кому не можна робити щеплення
Не усім людям можна вакцинуватися, однак таких у світі одиниці 
фото: ck-oda.gov.ua

МОЗ обіцяє суворо контролювати надання довідок про наявність протипоказань

Довідку про медичні протипоказання, які унеможливлюють щеплення від Covid-19, учителям надаватиме сімейний лікар, повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Коли ми говоримо про вчителів, ми говоримо, що вони будуть або відсторонені від роботи, або вакцинуватися. В наказі говориться про обов’язковість вакцинації, окрім обґрунтованих медичних протипоказань, коли не можна за станом здоров’я. Але, повірте, це невеликий відсоток людей – це 3–4% всього. Це сформовано, можливо, такий міф про те, що багатьом людям не можна вакцинуватися», – сказав міністр.

За його словами, надання довідок про наявність протипоказань перебуватиме під суворим контролем.

«Зараз ми все робимо для того, щоб запобігти відразу будь-яким підробкам. Це буде в електронній системі охорони здоров’я. І довідка так само буде видаватися, як і сovid-сертифікат. Лікар, який видає цю довідку, буде робити медичний запис в електронній системі. І цей медичний запис можна спокійно відслідкувати, чому конкретній людині дана довідка про медичний відвід, якщо раніше, наприклад, не було записів про таку хворобу в історії хвороби, яка ведеться в електронному вигляді», – поінформував Ляшко.

Раніше в міністерстві охорони здоров’я опублікували перелік професій, для яких вакцинація від коронавірусної інфекції нового типу є обов’язковою. Цей перелік постійно розширюється.

Як відомо, МОЗ планує значно розширити перелік професій для обов’язкової Covid-вакцинації.

Крім того відомо, що канікули у школах можуть затягнутися: МОЗ розповів про терміни.

Тим часом чотири області з понеділка переходять до «червоної» зони.

Нагадаємо, сьогодні на вулиці Херсона вийшли протиковідні патрулі. Сьогодні, 15 жовтня, Херсонська область першою увійшла до «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення Covid-19.

Однак насправді у «червоній» зоні сім областей. Аналітик викрив маніпуляції уряду.

Нагадаємо, в Україні наразі спостерігаються найвищі показники заражень коронавірусом серед дітей, які були зафіксовані за весь час пандемії. Крім цього, кількість covid-госпіталізацій серед неповнолітніх наближається до рекордного показника.

У мережі зібрали 40 найсмішніших пояснень, чому люди не хочуть вакцинуватися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: