Діти криворізької школи звернулися до Вілкула (відео)

Діти криворізької школи звернулися до Вілкула (відео)
Захисники школи переконані, що реорганізація закладу призведе до порушення психологічної рівноваги учасників освітнього процесу
скріншот з відео

Діти, батьки та випускники стали на захист своєї школи

У Кривому Розі протестують проти реорганізації школи №116 у початкову. Діти та батьки записали чутливе звернення та звернулися до виконувача обов'язків мера міста Юрія Вілкула. 

Місцеві мешканці вимагають залишити можливість навчатися у закладі учням із першого по дев’ятий класи. 

«Перепрофілювання школи №116 у початкову школу може призвести до різкого зниження попиту закладу серед мешканців мікрорайону, так як зручніше та комфортніше для дитини та її батьків здобувати освіту у закладі з 1 по 9 клас. Такий варіант ліпше і для родин, які мають декілька дітей шкільного віку, адже вони зможуть здобувати освіту в одному навчальному закладі», – написала у тексті петиції авторка Катерина Сімакова.

Ініціаторка петиції зазначає, що перепрофілювання школи не тільки не вирішить питання економії та наповнюваності класів, але й призведе до порушення психологічної рівноваги учасників освітнього процесу.

Батьки та учні протестують проти реорганізації школи №116 у початкову
Батьки та учні протестують проти реорганізації школи №116 у початкову
скріншот з відео

«Не закривайте, будь ласка, школу 116, бо нам подобається тут вчитися… Це наша рідна школа, наш другий дім», – звертаються маленькі українці до міської адміністрації.

У зверненні до мерії міста учні середньої школи просять не закривати її та переконують, що школа багато для них означає, стала другою сім'єю. Батьки переконані, що перепрофілювання школи стане помилкою, адже в ній зроблений ремонт та укомплектовані навчальні класи. Зазначається, що наступного року школа відзначатиме 50-річну річницю.

Активісти просять залишити можливість навчатися у школі №116 із першого до дев’ятого класу. Місцеву владу просять реорганізувати загальноосвітню школу у гімназію із підрозділом початкової школи. Петиція назбирала 1000 необхідних голосів для розгляду, проте депутати Криворізької міської ради її не підтримали. 

Нагадаємо, що на початку квітня у Кривому Розі стався вибух газу у п'ятиповерховому житловому будинку на вулиці Героїв полку «Азов». Унаслідок вибуху частково зруйновано міжкімнатні перегородки, вибито скло у вікнах другого під'їзду. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: