Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року
На фронті відбулося 135 зіткненнь
фото: Гештаб

На Покровському напрямку тривають запеклі бої

За добу російські загарбники завдали по території  одного ракетного удару однією ракетою, 49 авіаударів, скинувши при цьому 56 КАБів. Окрім того, загарбники задіяли для ударів 556 дронів-камікадзе та здійснили понад 3300 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах. 

Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року фото 1
мапа: ISW

Новини війни в Україні

Від початку цієї доби відбулося 135 бойових зіткнень. Сили оборони України продовжують стримувати натиск окупаційних військ. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.

На Харківському напрямку

Російські терористи двічі безуспішно штурмували позиції наших підрозділів в районі Вовчанська. Також, на визначених відтинках фронту, наші воїни проводили активні дії для покращення тактичного положення.

Сьогодні українські захисники на Харківському напрямку ліквідувати та поранили 69 загрбників, знищили танк, три артилерійських системи, 63 БпЛА, чотири одиниці автомобільної та чотири – спеціальної техніки. Окрім того, пошкоджено сім артсистем, одну РСЗВ, три автомобіля та дві одиниці спецтехніки окупантів.

Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року фото 2

На Куп’янському напрямку

14 разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Поблизу населених пунктів Стельмахівка, Синьківка, Глушківка, Лозова та Андріївка підрозділи Сил оборони відбили десять атак. Ситуація напружена, триває чотири боєзіткнення.

Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року фото 3

На Лиманському напрямку

За сьогодні російські війська 11 разів атакували українських захисників в районах восьми різних населених пунктів. Біля Макіївки і Новосадового відбулося найбільше боєзіткнень, два та три відповідно.

Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року фото 4

На Сіверському напрямку

Ворог п’ять разів штурмовими діями намагався витіснити наших захисників з позицій в районах Виїмки, Білогорівки та Спірного. Всі атаки відбиті.

Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року фото 5

На Краматорському напрямку

Українські воїни відбили 11 спроб загарбників просунутись вперед. Концентрував ворог зусилля, за підтримки штурмової авіації, поблизу Часового Яру та Іванівського.

Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року фото 6

На Торецькому напрямку

Окупанти 12 разів атакували наші позиції поблизу Нью-Йорка, Неліпівки, Торецька та Дружби –11 боєзіткнень вже завершені. Бій триває поблизу Нью-Йорка.

Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року фото 7

На Покровському напрямку

Основні зусилля ворог і далі прикладає на Покровському напрямку, тут, впродовж цієї доби, агресор 53 рази атакував наші позиції. В районах Михайлівки, Новогродівки і Миколаївки відбулася понад половина від усіх боєзіткнень.

За попередніми підрахунками, сьогодні окупанти на цьому напрямку втратили 122 військовослужбовця вбитими та 201 - пораненими. Знищено три автомобіля та артсистема. Також українські захисники завдали значних пошкоджень ще п’яти артилерійським системам, двом авто і трьом бойовим броньованим машинам противника.

Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року фото 8

На Курахівському напрямку

Ворог тут досить активний – на цей час доби зафіксовано 19 ворожих атак. Наші захисники зупинили 16 з них. Тривають бої біля Карлівки. Також загарбники намагалися просунутися поблизу Костянтинівки і Красногорівки. Зазнали втрат.

Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року фото 9

На Времівському напрямку

Сьогодні агресор тричі штурмував передній край нашої оборони в напрямку Вугледара, також намагався просунутись з боку Володимирівки. Українські воїни жорстко зупинили всі атаки окупантів.

Карта бойових дій в Україні станом на 23 серпня 2024 року фото 10

На Оріхівському, Гуляйпільському та Придніпровському напрямках напрямку ворожі підрозділи наступальних дій не проводили.

Нагадаємо, триває 912-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також: Онлайн-карта бойових дій в Україні на 18 серпня: ситуація на фронті

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: