Міноборони закупить дрони для українських військових: скільки буде витрачено коштів

Міноборони закупить дрони для українських військових: скільки буде витрачено коштів
Резніков розповів про ситуацію із дронами
www.24tv.ua

Міноборони отримало заявки від українських виробників на 75 безпілотників різних типів

Цього року Міноборони витратить на безпілотники 20 мільярдів гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Сьогодні ж ми отримали заявки від українських виробників на 75 БПЛА різних типів. Після консультацій з Генеральним Штабом ЗСУ, після випробувань, Міноборони ВЖЕ укладено 16 державних контрактів з українськими виробниками БПЛА», – написав очільник Міністерства оборони.

За словами міністра, розвиток ринку БпЛА є одним із ключових напрямів відомства. Зокрема йдеться про придбання дронів широкого спектру – «повітря – земля – вода». Також йдеться про обладнання для коригування артилерії, нанесення ураження ворогу (ударні дрони),  доставки б/к, евакуації поранених тощо. 

«Наша мета – це і сучасна система ППО і ПРО, і потужний флот з береговою обороною, і бойова авіація. Так, перед нами непростий виклик – підвищення незалежності ВПК (читати – обороноздатності України) через забезпечення української армії продукцією українського виробництва», – зазначив  Резніков. 

Нагадаємо,  за словами міністра оборони на сході України тривають запеклі бої, ситуація залишається складною, а українські сили контролюють обстановку. Втім, довкола закупівель Міністерством оборони України продуктів для Збройних Сил не вщухає скандал. Хвилю обурення експертів та громадськості викликав випадок можливого завищення цін на продукти у 2-3 рази.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: