Катастрофа на Херсонщині: названо площу підтоплення і середній рівень води

Катастрофа на Херсонщині: названо площу підтоплення і середній рівень води
Херсон після знищення Каховської ГЕС
фото з соцмереж

Ситуація на лівому березі надзвичайно важка

Станом на ранок 8 червня середній рівень підтоплення на Херсонщині складає 5,61 м. Про це повідомив голова місцевої ОВА Олександр Прокудін.

Під водою опинилися 600 км² Херсонщини, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег.

«Попри шалену небезпеку та постійні російські обстріли триває евакуація із зони підтоплення. Станом на 6:00 небезпечі території покинули 1999 людей. Найбільше евакуювали з мікрорайону Карабел – 1495 осіб», – зазначає Прокудін.

Ситуація на лівому березі надзвичайно важка. Люди потерпають не тільки від великої води, а й російського терору та небажання окупантів допомогти людям.

«Загалом люди втомлені, але забезпечені та нагодовані. Бажання виїжджати далі – в інші області – у них немає», – додав голова ОВА.

Раніше повідомлялося, що окуповані Олешки на Херсонщині затоплені на 90%. Окупанти кинули місцевих жителів напризволяще.

Нагадаємо, у вівторок, 6 червня, російськими окупаційними військами було здійснено підрив Каховської ГЕС. Місцевих жителів уже почали евакуювати із потенційних районів затоплення.

Крім греблі, російські окупанти підірвали турбіни та генератори Каховської ГЕС. Це збитки мінімум на мільярд доларів, не рахуючи витрат на відновлення греблі і затоплених територій.

Вода у Каховському водосховищі стрімко падає, близько 15 см за годину.

Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає.

Підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької АЕС.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: