Ракетний удар по Кременчуку: 36 людей вважаються зниклими безвісти

Ракетний удар по Кременчуку: 36 людей вважаються зниклими безвісти
Вже відомо про 18 загиблих внаслідок російського удару по ТРЦ
фото: Дмитро Лунін/Telegram

Рятувальники продовжують розбір завалів

Після пожежі у ТЦ «Амстор» 36 людей вважаються зниклими безвісти. Триває розбір завалів. Про це повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Розбір завалів ТРЦ «Амстор» у Кремечуці триває. Всю ніч на руїнах працювали понад тисячу людей – рятувальників, поліцейських, медиків та волонтерів. Я вдячний всім, хто робить свою роботу, не покладаючи рук, та тим, хто допомагає», – йдеться в повідомленні.

Лунін зазначив, що станом на зараз вже відомо про 18 загиблих внаслідок російського удару. Ще 36 людей вважаються зниклими безвісти.

«Продовжуємо пошуки. Постраждалим надається вся необхідна допомога», – додав голова ОВА.

Речниця обласного управління ДСНС Світлана Рибалко повідомила, що фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій станом на 6 ранку 28 червня розчистили від завалів 50% території торговельного центру у Кременчуку. Загалом територія ТЦ сягає 10 тисяч квадратних метрів.

Зараз на місці працюють рятувальники, «швидка», військові, комунальна служба міста – загалом до тисячі фахівців.

Нагадаємо, російські війська вчора, 27 червня, завдали ракетного удару по Кременчуку Полтавської області. Одна з ракет влучила в торгово-розважальний центр, Раніше повідомлялося про 18 загиблих та 59 постраждалих, з яких 25 – госпіталізовані.

Мер Кременчука Віталій Малецький закликав містян звертатися до мобільного пункту поліції, у разі, якщо вони втратили зв’язок з рідними, які перебували у місці влучання російської ракети.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив, що рашисти запустили по Кременчуку дві ракети. Одна з них і влучила у торговий центр, де було близько тисячі людей. Інша ракета прилетіла у міський стадіон.

Окупанти вдарили надзвуковими крилатими ракетами Х-22. У командуванні повітряних сил ЗСУ повідомили, що ракети запускали з дальніх бомбардувальників Ту-22 М3.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що у Кременчуці подали понад 40 заяв про безвісти зниклих рідних.

Міністр МВС Денис Монастирський, який прибув на місце трагедії, зазначив, що про остаточне число загиблих людей говорити зарано.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що атака по торговому центрі в місті Кременчук не була випадковою, а жертви можуть бути значними. Президент зазначив, що багатьох людей вивели з ТРЦ у Кременчуці, коли лунав сигнал повітряної тривоги, але постраждалих чимало. Кількість жертв може бути дуже великою.

Лідери G7 відреагували на удар по Кременчуку.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: