Тростянець – це фільм жаху: що відбувається зараз на Сумщині (фото, відео)

Тростянець – це фільм жаху: що відбувається зараз на Сумщині (фото, відео)

Міста на межі гуманітарної катастрофи: розбомблена ТЕЦ в Охтирці

фото: Дмитро Живицький/ Facebook

Окупанти погрожують лікарям розстрілом, Охтирка досі без тепла і частково без світла

Місто Тростянець Сумської області, яке захопила і окупувала російська армія, на межі гуманітарної катастрофи. Про це у своєму Facebook повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, показавши фото і відео з міста.

За його словами, станом на вечір 4 березня окупанти контролюють підстанцію швидкої допомоги, вони не дозволяють медикам виїжджати на виклики, лише до дітей у екстрених випадках.

Медиків попередили, що розстріляють, якщо виїдуть самостійно. Швидку з інших населених пунктів не пускають. Крім того, місцеві мешканці не мають можливості купити продукти та інші товари, бо «всі магазини пограбовані».

Також окупанти в Тростянці постійно проводять обшуки й працюють снайпери. Потрапити у місто, аби допомогти населенню, можливості наразі немає.

Раніше Живицький назвав увесь Охтирський район «територією пекла».

«Через окупацію залізниці, ми не можемо доставляти гуманітарні вантажі, не можна вивезти людей. Не можна пригнати вагони-рефрижератори для зберігання трупів російських військових», – говорить він.

Окупанти не дають можливість забирати трупи з вулиць. А ті, що вдалося забрати, місцеві мешканці «складають у себе в погребах, сараях, щоб хоч якось зберегти».

Ховати їх поки немає можливості, бо 3 березня росіяни розстріляли похоронне бюро.

«Тростянець сьогодні справді нагадує фільм жаху. Тільки це не фільм, це реальність. Наша українська реальність завдяки керівництву та військовим РФ та кожному росіянину, який сьогодні підтримує геноцид українського народу», – підкреслив Живицький.

В Охтирці зруйновані котли та машинне відділення Охтирської ТЕЦ. Їх вчора знищила російська авіація. Місто лишилося без тепла.

Пів міста й надалі залишається без електроенергії. Зруйновані опори та обірвані лінії електропередач: як високовольтні, так і лінії електропередач «Обленерго».

«Російська армія, яка прийшла до нас з війною, руйнує наші міста. Руйнує об'єкти критичної інфраструктури. Вчора загинули п'ятеро працівників ТЕЦ, які знаходилися у ній під час бомбардування», – написав Живицький.

Нагадаємо, сьогодні на Сумщину поїхали фури з гуманітарною допомогою.

Як відомо, Україна просить Міжнародний комітет Червоного Хреста терміново сприяти у створенні гуманітарних коридорів, про що Україна і Росія домовились під час другого раунду переговорів у Білорусі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: