У Запоріжжі розпочалося будівництво першої підземної школи

У Запоріжжі розпочалося будівництво першої підземної школи
Будівельні роботи стартували півтора тижня тому: наразі будівельники викопують 6,5-метровий котлован, а далі заливатимуть нижню плиту
фото: Запорізька обласна державна адміністрація

Загалом на Запоріжжі збудують пʼять підземних шкіл

У Запорізькій області розпочали будівництво першої в регіоні підземної школи. Вона стане частиною відомого «Січового колегіуму» – одного з найкращих освітніх закладів регіону. Про це повідомили в Запорізькій обласній державній адміністрації.

«Уже розпочато будівництво підземних шкіл на пʼяти локаціях в Запорізькій області. Наша глобальна мета, щоб 50 тисяч учнів на території регіону змогли вийти в новому навчальному році в освітній процес офлайн», – зазначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

За його словами, увагу приділятимуть не лише безпеці, але й дизайну майбутньої школи: «Він має бути інтерактивним, аби діти хотіли сюди приходити».

У Запоріжжі розпочалося будівництво першої підземної школи фото 1
фото: Запорізька обласна адміністрація

Будівельні роботи стартували півтора тижня тому. За словами головного інженера підрядної компанії Максима Гайдая, наразі будівельники викопують 6,5-метровий котлован, а далі заливатимуть нижню плиту.

Директорка «Січового колегіуму» Валентина Єршова розповіла, що в її навчальному закладі навчаються майже 400 учнів, приблизно половина з них наразі здобуває освіту дистанційно. Натомість підземна школа дозволить дітям повернутися до офлайн-навчання. Планується, що вона відкриє двері для учнів уже цього навчального року, а навчання проводитимуть у дві зміни.

Нагадаємо, відкрилася перша підземна школа на території Харківської області. У четвер 30 травня захисна споруда в Люботині розпочала роботу в тестовому режимі. Про це повідомив очільник Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Укриття найвищого класу безпеки А-4 та розраховане на 400 людей. Загальна вартість – майже 73 мільйони гривень. Це кошти з фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету», – розповів глава регіону.

Також на Одещині, Донеччині, Запоріжжі, Миколаївщині, Сумщині та Чернігівщині Литва планує збудувати нові школи-бомбосховища. Про це заявив глава литовської програми з відбудови України Co-create Future of Ukraine Артурас Жарновскіс.

До слова, у Харкові завершилось будівництво першої підземної школи і нині там проводяться останні приготування перед початком занять. Заклад освіти має 20 класних кімнат та розрахований на прийом 900 учнів у дві зміни. Цього року за парти сядуть вже 600 школярів, а набір дітей на наступний навчальний рік вже завершено. 

Читайте також: У Києві громадські вбиральні перетворено на сучасні укриття (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Іван Федоров: «Роботи зі зведення фортифікаційних споруд, які мали виконати за два місяці, ми виконали і переходимо до наступних»
Голова Запорізької ОВА: Колаборанти з нашими паспортами їдуть у ЄС і отримують допомогу. Це несправедливо Інтерв’ю
Пілотні школи в подальшому можуть стати прикладом для повоєнної відбудови
Без зелених стін та червоної підлоги. Україна по-новому відбудує п’ять шкіл
Для досягнення виробництва 2 млн снарядів на рік до кінця 2025 року Євросоюз потребує тонни вибухівки
The Economist розповів, чому Євросоюз не може збільшити виробництво снарядів
Найбільшим масовим засновником компаній є ТОВ «Тайкун Ап» — 532 компанії
Підприємці-рекордсмени: аналітики визначили, хто в Україні створив найбільше компаній
Українські діти матимуть неодмінно навчатись у школах Польщі
Які зміни чекають на українських дітей та їхніх батьків у Польщі із 1 вересня
Кількість пілотів та точна дата випуску не повідомляється з міркувань безпеки
У США перша група українських пілотів закінчила навчання на F-16
Маршрут, попередньо, пролягатиме від взуттєвої фабрики «Крок» вулицями Героїв Пожежників, Театральна, Київська – до залізничного вокзалу
У Житомирі запустили тролейбусну лінію, на яку жителі чекали 40 років
Сі Цзіньпін (у центрі) зустрічається з французьким колегою Еммануелем Макроном і президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Пекіні
США провокують напад Китаю на Тайвань? Сі Цзіньпін поскаржився голові Єврокомісії
Система водогону повністю автоматизована та інформатизована, повністю працює від джерела постійного електропостачання
78 км «з нуля» за сім місяців. Почав роботу водогін «Запоріжжя-Томаківка-Марганець»
Дата публікації новини: