Українські військові знищують позиції ворога на островах дельти Дніпра: аналіз ISW

Українські військові знищують позиції ворога на островах дельти Дніпра: аналіз ISW
фото з відкритих джерел

ЗСУ ефективно використовують безпілотники та ускладнюють застосування російської артилерії на південному фланзі Бахмута

ЗСУ утримують позиції в Кринках на тлі операцій, що продовжуються, на східному (лівому) березі Херсонської області. 28 жовтня українські війська продовжили наступальні дії поблизу Бахмута та на заході Запорізької області. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Просування українських військ

28 жовтня Генеральний штаб повідомив, що українські війська відбили російські напади біля міст Степове, Авдіївки, Кераміка, Тоненького, Опитного та Першомайськ.

Міністерство оборони Великобританії повідомило, що російські війська перекинули на передову в Авдіївці елементи до восьми бригад.

Західні та українські джерела продовжують повідомляти, що російські війська зазнають значних втрат у районі Авдіївки. Втрати російських військових, за словами Умерова, становлять близько 4 тисяч військовослужбовців.

Наталія Гуменюк повідомила, що українські війська здійснюють активні бойові операції на різних «підходящих» ділянках фронту в напрямку Херсонської області та ефективно ліквідують російські позиції та наглядові пункти на островах у дельті річки Дніпро.

За словами ISW, російські війська проводили наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна, але 28 жовтня не досягли жодних підтверджених успіхів. Російський військовий блогер заявив, що елементи російського батальйону «Білі вовки» успішно атакували поблизу Кремінної.

28 жовтня Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували в районі Сіньківки та Іванівки та що російські війська не проводили наступальних операцій у напрямку Лимана.

Голова прес-служби 15-го прикордонного загону України Іван Шевцов заявив, що на Куп'янському та лиманському напрямках перебуває близько 100 000 російських солдатів (ймовірно, маються на увазі як передові, так і тилові підрозділи) і що погода останнім часом вплинула на інтенсивність російських операцій у цих напрямах.

За повідомленнями Генштабу України, українські війська 28 жовтня продовжили наступальні операції на південь від Бахмуту.

Повідомляється, що українські війська ефективно використовують безпілотники та ускладнюють застосування російської артилерії на південному фланзі Бахмута.

Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки поблизу Кліщіївки та Андріївки. Російські ЗМІ стверджували, що російські війська атакували українські сили в районі Дубово-Василівки, Хромового, Кліщіївки та Андріївки 27 жовтня.

26 жовтня Бутусов заявив, що російські війська просунулися на відстань 600 метрів від північної промислової зони Авдіївки, сподіваючись використати промислову зону для входу в саме місто.

28 жовтня Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки поблизу Степового, Авдіївки, Кераміка, Тоненького, Опитного та Першомайського.

Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки на Мар'їнку та Новомихайлівку.

28 жовтня російські війська розпочали обмежені наземні атаки у західній частині Донецької області, але не просунулися вперед.

Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки в районі Водяного.

Відомий російський блогер стверджував, що українські війська атакували Нестерянку, Копані та Рівне, а також поблизу Новопрокопівки та Вербового.

Як повідомляє ISW, ЗСУ утримують позиції в Кринках на тлі операцій, що продовжуються, на східному (лівому) березі Херсонської області 28 жовтня.

Раніше повідомлялося, що російські війська вийшли до залізничної гілки і підійшли до села Сєвєрне на південному заході від Авдіївки. 

Нагадаємо, втрати російських окупаційних військ під Авдіївкою, ймовірно, найбільші за весь 2023 рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Зафіксовано перекидання зенітно ракетного-комплексу «Оса» у бік Сімферополя
Росіяни перекидають системи ППО в Сімферополь
Дворф мріяв одружитися та жити мирним життям
Замовив обручку, проте не встиг освідчитися нареченій. Згадаймо Олександра Барсукова
Андрій Чепіль захищав Україну від окупантів з березня 2022 року
На війні загинув музикант, активіст та пластун Андрій Чепіль
Серед постраждалих є як військові, так і цивільні
Безпілотник атакував військову академію в Сирії: понад 100 загиблих
Бронекапсула витримала підрив, залишилася неушкодженою та зберегла життя наших військових
Бронеавтомобіль «Новатор» від ТОВ «Українська бронетехніка» захистив екіпаж від підриву протитанкової міні Новини компаній
Війна для Віталія почалася ще після Майдану, коли воїну було лише 19 років
Утік з університету на другому курсі й пішов на фронт. Згадаймо захисника Маріуполя Віталія Трухана
Екснардеп Олег Ляшко (по центру) разом з військовими
Як і де воює екснардеп Ляшко. Військова Емеральд повідомила деталі
Українським захисникам вдалося відбити усі атаки ворога
Росіяни перекидають сили на Таврійський напрямок: ЗСУ розкрили плани ворога
Протягом доби відбулось 66 бойових зіткнень
Ракетні війська ЗСУ уразили радіолокаційну станцію ППО противника – Генштаб
Дата публікації новини: