«Вагнер» йде з Бахмута. Терорист Пригожин визнав, що знову збрехав

«Вагнер» йде з Бахмута. Терорист Пригожин визнав, що знову збрехав
Пригожину пообіцяли дати озброєння та боєприпаси
фото з відкритих джерел

«Вагнерівці» відмовилися переходити до інших підрозділів «у нецензурній формі»

Ватажок приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин і його терористи отримала бойове розпорядження продовження штурму Бахмута. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на заяву Пригожина.

Як зазначається, Пригожину пообіцяли дати озброєння та боєприпаси. Зважаючи на все, він залишається в Бахмуті.

«Нам обіцяють дати боєприпаси і озброєння стільки, скільки нам потрібно для продовження подальших дій. Нам клянуться, що на фланзі буде виставлено все те, що необхідно, щоб нас не підрізав противник.

Нам кажуть, що ми можемо діяти в Артемівську (Бахмут - ред.) так, як ми вважаємо за потрібне. І нам дають Суровікіна як людину, яка ухвалюватиме всі рішення в рамках бойових дій ПВК «Вагнер» у взаємодії з Міністерством оборони», – заявив ватажок «вагнерівців».

«Вагнерівці» відмовилися переходити до інших підрозділів «у нецензурній формі».

Як повідомлялося, куратор приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин фактично перейшов до відкритого шантажу військово-політичного керівництва Росії та стверджує, що «вагнерівці» покинуть позиції в Бахмуті вже 10 травня. 

За словами Пригожина, бойовики нібито й справді залишать позиції, якщо російські силовики не надішлють їм достатню кількість снарядів. Пригожин пожалівся, що найманці гинуть через «байдужість» міноборони РФ.

Найманці російської приватної компанії «Вагнер», що воюють в Україні, на початку року зіткнулися зі «снарядним голодом». Засновник ПВК Євген Пригожин звинуватив міністерство оборони у тому, що воно не постачає бойовикам у Бахмуті достатню кількість боєприпасів. Через це, за його словами, втрати зросли у кілька разів.

Нагадаємо, що нещодавно Пригожин взявся шантажувати військове керівництво Росії. В інтерв'ю російському пропагандисту Семену Пегову він заявив, що написав листа Шойгу та вказав: якщо в строк до 28 квітня не буде вирішено проблему з постачанням боєприпасів для «Вагнера», то ПВК залишить позиції в Бахмуті і оголить фронт. Що, на думку Пригожина, напередодні очікуваного контрнаступу ЗСУ може призвести до катастрофічних наслідків для Росії. Проте минув тиждень – і можливий відхід «вагнерівців» перенісся вже на 10 травня, що показує, що шантажу Пригожина не слід вірити. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: